VOLBLOEIERS

Theaterfestival waar je nooit te oud voor bent

Dans

|

Live Concert

|

Theater

In Italiaanse sferen geniet je van muziek, theater en dans op buitenplaats Akerendam. Laat je verrassen en ga mee op expeditie door het prachtige park , sluit je aan bij een workshop of strijk neer bij de Oranjerie voor een wijnproeverij, een muzikale terrassessie en theatrale act. Met o.a. Leoni Jansen, Jeroen Kramer en Gerda Havertong.


VOLBLOEIERS is een festival, gericht op senioren, met een veelzijdig programma

We dompelen je een hele middag of avond onder in bijzondere ervaringen in een prachtige omgeving. Er is een uitgebreid programma en er is lekker eten en drinken. Kom alleen, of neem iemand mee; de setting is gemoedelijk en ongedwongen. Neem je als rolstoelgebruiker iemand mee, stuur ons dan een mail (info@karavaan.nl)

Je wordt verwelkomd door onweerstaanbare Italianen: galante casanova’s uit Napoli trekken zingend, flirtend en vol bravoure rond om alles wat mooi is aan Italië met je te delen. Daarna geef je je over aan het programma dat we voor je gemaakt hebben. Alvast een tipje van de sluier:

Openingsconcert Leoni Jansen en Jeroen Kramer

We beginnen met een prachtig concert van twee beroemdheden die je meenemen in je herinneringen met het zingen van Golden Oldies.

Leoni Jansen (1955) is presentatrice, zangeres, actrice en theatervrouw. Ze begon samen met Simone Kleinsma en Gerard Cox begin jaren zeventig een theatershow en deed daarna veel presentatiewerk op de tv, zoals het Jeugdjournaal. Ook had ze haar eigen tv-show: Jansen & Co. Recent deed Leoni mee aan The Voice Sr. waarin ze de finale haalde.

Jeroen Kramer (1956) is bekend als presentator en zanger. Je kent hem misschien van het Klokhuis of het Sinterklaasjournaal.

Theatrale route door het park

Na de opening starten we 3 keer een theatrale route door het prachtige park van buitenplaats Akerendam. Onderweg zie je op bijzondere plekken als het oude theehuis en de vijver, korte scenes met viool en zang en vertellingen. Zo ontdek je deze plek. En weet je wie je ook ontmoet? Gerda Havertong, een grande dame!

Niet alledaagse workshops

Misschien nooit gedacht dat je dit kon of dat je dit leuk zou vinden! Dit is de dag om in een ongedwongen sfeer en met gelijkgestemden nieuwe dingen uit te proberen.

  • Bewegen is leven, ontdek het met deze aangename dansworkshop. Geen pasjes of ingewikkelde toeren, maar juist prachtige bewegingen. En je mag natuurlijk ook gewoon kijken.
  • Pesto maken, dat is niet alleen leuk maar ook heerlijk om daarna met elkaar op te eten. Het recept neem je natuurlijk mee naar huis.
  • Biologische wijnen zijn helemaal in. Kom proeven en oordelen; er zitten ook Nederlandse wijnen tussen!
  • Iedereen kan schilderen. Schuif aan en doe mee.
Schuif aan bij de Oploskoffie

De Oploskoffie lost persoonlijke problemen op die te klein zijn voor de psycholoog of waarvan je denkt dat niemand er op zit te wachten. Van robotstofzuigers die ineens Chinees spreken tot burenruzies,  keuzestress over nieuwe brillen, onhandelbare huisdieren, ongewilde eenzaamheid tot planten die altijd maar weer dood gaan. Niks is de zusjes Moed te gek!

Je bent doorlopend welkom voor een kopje oploskoffie en een live consult. De Oploskoffie denkt en tekent graag met je mee, met een persoonlijke plaat als resultaat!

Met als enige disclaimer: Niet Goed, Probleem Terug.

Sopraan en harpiste Ekaterina Levental
Foto: Erik Brinkhorst

Ekaterina Levental geeft een solo recital in de kas van de Oranjerie tijdens festival Volbloeiers. Al zingend en zichzelf begeleidend op de harp brengt ze werken van o.a. Franz Liszt

De Italianen

In de Italiaanse sfeer die het park ademt mogen De Italianen natuurlijk niet ontbreken. Het veelzijdige repertoire van De Italianen bestaat uit bekende en minder bekende Italiaanse liederen. Met een akoestische gitaar en meerstemmig gezang begeven zij zich onder de mensen om hun harten te veroveren. Met Italiaanse vurigheid en bravoure met een knipoog wisselen zij opgetogen liederen en romantische ballades af met een dappere – maar kansloze – versierpoging of een dwaze goocheltruc.

Afsluiting: pop-up grijze koppen orkest

We sluiten af met z’n allen in een meespeel en meezing sessie van Fort van de Verbeelding. Op het repertoire liedjes van vroeger (waaronder veel pop-songs uit de sixties en seventies), maar alles in een hedendaags jasje. Het wordt een vrolijke, hartverwarmende en verbindende happening!

Daarna kun je nog rustig bijkomen met een drankje en een hapje.

Wil je met de bus vanuit Alkmaar naar Volbloeiers?
Koop hier een combi-ticket!

Credits

Live concert en sing-a-long: Leoni Jansen, Jeroen Kramer | Grijze koppen concert DIY: Fort van de Verbeelding | Oploskoffie: Marjon Moed | De Italianen: Yornik Onstenk, Ewout Ganzevoort, en anderen | Danstheater VOS: Danielle Noordermeer, en anderen | Theatrale route: Rubin van Gent, Maartje Goes, en anderen | Off-stage maskertheater: Ravart | Concept en programma: Ilse van Dijk, Rubin van Gent

Gerelateerde festivals

Volbloeiers

14 juli

Theaterfestival waar je nooit te oud voor bent

In het prachtige park van de buitenplaats Akerendam nemen we je mee op een (muziek)theatrale route.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Cart