Wat nou oud?

Vrolijke, licht-bijtende voorstelling over ouderdom

Ervaringsvergroter

|

Theater

‘Doe nou maar rustig aan. Stapje voor stapje. Anders zitten we zo weer bij de steunzolenman. Of bij de hartbewaking.’ Harrie en Wilfried zijn al drie decennia samen, als stel en als artiestenduo. Ze worden oud en stram, zitten elkaar in de weg, delen vooral nog herinneringen. Maar het huis komen ze nauwelijks meer uit..


Wat nou oud?

In Wat nou oud? Worden twee gepensioneerde acteurs nog één keer gevraagd een optreden te verzorgen in een succesvolle, snelle talkshow die dagelijks op de buis te zien is. De twee heren hopen eindelijk de waardering te krijgen die in het verleden nooit voor hen was weggelegd. Maar…kunnen zij het nog wel? Zijn ze niet hopeloos ouderwets in een tijd van alleen maar oneliners? Of ligt er misschien toch nog succes op de loer?

Oud wordt vaak geassocieerd met versleten, saai, lelijk, uitgerangeerd, zwakker worden en ziekte en staat vaak gelijk aan hulp en zorg. Theatermakers Bruun Kuijt (1957, bekend van o.a. Echte Mannen en zijn 112 regies) en Jan Elbertse (1955, o.a. bekend van Onder de groene hemel en verschillende musicals als Doe Maar en Sonneveld) voelen zich op de grens van ‘oud’ en daarmee genoodzaakt om een voorstelling te maken over wat dat betekent in relatie tot carrière en maatschappij.

In de pers

"“Bruun Kuijt en Jan Elbertse schetsen in Wat nou oud? een ontroerend portret van een koppel waarvoor de ouderdom even onvermijdelijk als hinderlijk is”"

Theaterkrant

"“Geen opsmuk, geen heftig decor maar gewoon twee hele goede acteurs die samen het verhaal vertellen.”"

Musicalsites

Credits

Tekst: Wannie de Wijn | Spel: Bruun Kuijt, Jan Elbertse | Regie: Allan Zipson | Foto: Bart Homburg
Onderdeel van

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen