Wies

Nederpop met een lekker rauw randje

Live Concert

WIES staat voor een onbevangen en direct geluid. Je hoort ondertonen van alternatieve rock en elektronica, maar bovenal een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. Centraal staan de gedachtespinsels van zangeres en gitariste Jeanne Rouwendaal, die zowel de grote vragen stelt als de kleine dingen benoemt die haar bezighouden. Debuutsingle ‘Soms Is Het Te Laat’ schoot meteen hoog de lijsten in en VPRO 3voor12 nomineerde het nummer voor Song van het Jaar. Daarna volgde meer briljante songs zoals ‘Radiostilte’, ‘Barman’ en ‘Meisje’. Een pandemie weerhield WIES er niet van hit na hit te scoren en natuurlijk volgde dan ook een uitverkochte clubtour. Op debuutalbum Het Is Een WIES leggen Bassist Tobias Kolk en drummer Dan Huijser een stevig fundament onder de melancholische teksten van frontvrouw Jeanne. Ze omschrijft haar tien zielenroersels op de plaat als ‘een mengelmoes van mijn mooiste en donkerste ervaringen’.


In 2022 staat de zangeres op de festivalweides van o.a. Lowlands en Pinkpop en daar kan nu ook ‘Yes In My Backyard’ aan toegevoegd worden. Eerder in coronatijd stond ze al op de rooftop van Victorie, nu mag er eindelijk eindeloos gedanst worden op alle hits. 

 

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2022

26 mei t/m 6 jun

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 26 mei t/m 6 juni (Hemelvaart t/m Pinksteren).

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen