25e verjaardag Kunst10daagse heeft spectaculaire opening in pettoKunst10daagse Bergen bestaat 25 jaar. Deze feest-editie vroeg de jubilaris aan Karavaan invulling te geven aan de opening. Karavaan werkt hierin samen met beeldend kunstenaar Robbert van der Horst en video- en lichtkunstenaar Hendrik Walther. Het bijzondere resultaat zie je op 20 oktober in ‘Call Response Call’: een spectaculaire voorstelling geprojecteerd op een aardlander bij de Ruïnekerk.

Aan de voet van de monumentale Ruïnekerk verschijnt 20 oktober een aardlander: de Universe 11. Een beeldend kunstwerk van Robbert van der Horst dat hij heeft ontwikkeld om opvallend te verrijzen. Dit bijzondere ontmoetingspunt heeft een bijna futuristische aanblik, die vanuit een andere wereld tussen de muren van de Ruïnekerk is geland en met grote verwondering zijn omgeving bekijkt. Een vorm tussen beeldende kunst en architectuur.

Op vrijdag 20 oktober is Universe 11 samen met de voorstelling ‘Call Response Call’ het middelpunt van de opening. De multimedia voorstelling wordt speciaal voor de aardlander gemaakt, gebaseerd op het communiceren met buitenaardse levensvormen. Het thema deze Kunst10daagse is ‘verwondering’ en dus gebruikte kunstenaar Hendrik Walther de muziek van David Bowie en de Voyager 2 missie van de NASA als inspiratiebron voor de voorstelling. Die missie vertrok precies 40 jaar geleden naar de ruimte met aan boord een gouden elpee met sounds of planet earth.

De opening van de Kunst10daagse is gratis te bezoeken op 20 oktober 19:00 uur. De Kunst10daagse is van 20 t/m 29 oktober. Meer info op vind je op www.dekunst10daagse.nl

Foto: Kenneth Stamp