DE BOER OP MET KARAVAAN

de boer op: scene uit boerenvoorstelling met een boer die over de akker tuurt

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.


De Boer Op is een nieuwe Karavaanproductie, in samenwerking met de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en Aeres Agrarische Hogeschool Dronten. Zes jonge schrijvers hebben zes verschillende boeren uit de regio geïnterviewd en op basis daarvan teksten geschreven. Op verschillende plekken bij ‘t Koehotel in Zuidschermer wordt je meegenomen in een theatervoorstelling vol actuele boerenverhalen. Deze voorstelling speelt alleen op Karavaan Festival.

In Boeren, dat wordt opgevoerd op melkveebedrijf De Groot in Zuidschermer, strijden boeren tegen een wereld die hen ontglipt. De passie voor het boerenleven botst met klimaatbewustzijn en de klauwen van het grootkapitaal. Een voorstelling over twee boerenzonen. De ene heeft de boerderij overgenomen en de andere is vertrokken. Er hangt van alles in de lucht dat niet uitgesproken wordt. Dit stuk schetst treffend het onzekere leven van onze landbouwers en wordt in het Nederlands gespeeld. Let op: alleen op 18 en 19 mei te zien!

LOEI wordt opgevoerd bij melkveehouderij Smit in Stompetoren en is een multidisciplinair project dat speciaal is ontwikkeld voor koeien. En jij mag daarbij zijn. Flavia, de componist van dit stuk, hield rekening met de muzikale voorkeuren van koeien tijdens het componeren. Ze neemt publiek mee het weiland in om te ontdekken welke muziek koeien eigenlijk waarderen. Uit onderzoek blijkt dat muziek koeien gezonder maakt en dat ze meer melk geven doordat hun stressniveau afneemt.

KARAVAAN FESTIVAL

Van 17 t/m 26 mei is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in de regio Alkmaar. Van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten, er is voor elk wat wils. Beleef uniek locatietheater op verrassende locaties in Alkmaar, Castricum, Egmond, vele plekken in de Schermer, Langedijk en Heiloo. Het thema van deze editie is Uit de maat.

Recent nieuws

Fietsende mensen tijdens Expeditie Alkmaars Kanaal
Keith Montgomery

PREMIERE NIEUWE VOORSTELLING VAN KARAVAAN LANGS HET ALKMAARS KANAAL

ALKMAAR - zondag 2 juni gaat de voorstelling Bovendrijven in première. Bovendrijven is een nieuwe locatietheatervoorstelling van Karavaan, gemaakt en gespeeld door een van hun jonge theatermakers: Isan Vos. Bovendrijven is onderdeel van een unieke theatrale fietstocht langs de oevers van het Alkmaars Kanaal. Nieuw op deze route is een vertekijker met historische beelden.

Lees verder
LOEI: 2 muzikanten in een wei met koeien
Moon Saris

KARAVAAN TREKT LANDELIJKE AANDACHT MET SUCCESVOLLE EDITIE KARAVAAN FESTIVAL

ALKMAAR - Muziek voor koeien, een true crime in de bossen van Heiloo, en een spektakelopera met senioren in de Grote Kerk. Karavaan Festival presenteerde tien dagen lang avontuurlijk locatietheater in de regio Groot Alkmaar, met het thema "Uit de maat". Het publiek werd in grote getale getrokken door voorstellingen op het platteland, in de stad en in de bossen. Het bruisende festivalhart in het zonovergoten Victoriepark genoot veel belangstelling en trok een nieuw scala aan bezoekers. Het theaterfestival kende een zeer succesvolle editie met ruim 29 duizend bezoekers.

Lees verder
PREPARTY PRIDE ALKMAAR met 2 drags op een skippybal

GRATIS PRE-PARTY ALKMAAR PRIDE IN HET VICTORIEPARK

ALKMAAR - Speciaal voor de Alkmaar Pride week organiseert Karavaan samen met Podium Victorie op 25 mei een feestelijke pre-party vol veren en glitter. Van 11:00-13:00 is er in het Victoriepark tijdens festival Yes In My BackYard een veelzijdig programma, met o.a. Kinki Kappers, een circus-meet-drag show en catwalk.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen