6 NIEUWE MINISTERS VAN ALKMAARSE ZAKEN BENOEMDOp zaterdag 23 maart vindt de openbare eedaflegging plaats van de splinternieuwe ministers van het Ministerie van Alkmaarse Zaken. De voltallige ministerraad zal voor het Alkmaarse stadhuis op theatrale wijze worden gepresenteerd en benoemd.

Publiek is om 13:00 uur van harte welkom om de kersverse ministerraad aan te moedigen, of juist uit te joelen. Ontdek welke inwoners het tot minister hebben geschopt en welke portefeuille zij gaan bekleden. Wees getuige van de officiële bordesfoto en bemoei je er vooral even mee!

Het Ministerie van Alkmaarse Zaken is opgericht in het kader van Karavaan Festival 2019, met als thema Eigen Grond. Onder leiding van de Permanent Presiderend Voorzitter v/h Ministerie van Alkmaarse Zaken: de Belgische theatermaker Brecht Hermans, gaat het ministerie in openbare etappes de straat op om reacties op te halen en discussies en gesprekken te voeren. Het Ministerie doet op vrolijke wijze (on)officieel onderzoek naar wat Alkmaar zo Alkmaars maakt. Waar is Alkmaar trots op en wat maakt Alkmaar uniek? Via ministeriële besluiten kan het keurmerk 200% Alkmaars worden uitgedeeld. Het Ministerie zet de komende maanden handelsmissies op, promoot Alkmaarse export-producten, geeft ongevraagd advies over Alkmaarse zaken, benoemt het 400e rijksmonument en ontwikkelt een Alkmaars volkslied en richt een museum van Alkmaarse Zaken op. Dit alles in samenwerking met allerlei bewoners en organisaties.

Meer informatie op ministerievanalkmaarsezaken.nl