Expeditie Poldermeesters

Theatrale fietsroute in het Land van Leeghwater

Theatrale fietsroute Kunst op het platteland: twee fietsers in de polder met een molen op de achtergrond

Fietsend door het Land van Leeghwater en langs de oevers van het Alkmaars Kanaal geniet je van een hele dag vol verrassingen. Onderweg zie je twee kraakverse locatietheatervoorstellingen op bijzondere plekken, stap je af voor koffie en lekkers en praat je in het festivalhart na met een heerlijke maaltijd. Bel je vrienden en ga samen op stap!


Op de route door drooggemaakte polder kom je in het prachtige dorp Driehuizen, waar je de voorstelling Tot Hier ziet.  Twintigers die studeren aan de muziektheateropleiding ArtEZ maken vanuit het perspectief van ‘de nieuwe  landschapsbeschermers’ een muziektheatervoorstelling, onder regie van muziektheatergezelschap BOT. Met uitzicht op het oude land, de Eilandspolder.

Als je verder over de dijk fietst die door het landschap slingert, wijst je route plots naar beneden, de polder in. Parkeer je fiets bij het gemaal en dan verderop, in dat landschap, zie je de voorstelling Antifaust. Antifaust laat je een antipolder beleven waar niet de mens het water, maar het water de mens regeert.

Praktische info:
De fietstocht is 35 kilometer en start vanaf het festivalhart in het Victoriepark in Alkmaar. Meld je tussen 12:00 en 12:30 op het festivalhart voor de route. Je laatste vertrektijd is 12:30; anders kom je niet op tijd bij je eerste voorstelling.
We splitsen het publiek in twee groepen; daarom krijg je bij aanvang pas te horen hoe laat je bij welke voorstelling moet zijn.
Heb je geen fiets, maar wil je er wel één huren, dat kan via deze link.

Niet fietsen maar naar (een) van de voorstellingen? Dat kan:
Antifaust
Tot Hier

Gerelateerde voorstellingen

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2022

26 mei t/m 6 jun

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 26 mei t/m 6 juni in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus en meer voor de hele familie en elke avond een steengoed concert.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen