Special Expeditie Alkmaars Kanaal met Bovendrijven

Fietsroute met een bijzondere voorstelling

Bovendrijven - man met pet houdt staafje met water uit het kanaal tegen het voorhoofd

Stap op je fiets voor een toffe middag met een locatietheatervoorstelling aan de waterkant. Op deze fietstocht maak je ook kennis met Willem I en duik je in vogelvlucht over het kanaal.


De Expeditie

Stap op je fiets en ga op expeditie! Maak kennis met Willem I, zaai mee langs de oevers, kraak je hersenen in de Denktank, proef de woorden van de stadsdichter en duik in vogelvlucht over het kanaal.
De tocht is iets meer dan 12 kilometer.
Tijdens deze Special Expeditie Alkmaars Kanaal spelen we ook een locatietheatervoorstelling, kom je in de verborgen tuinen van Mien en stap je onderweg af voor koffie!

De voorstelling: Bovendrijven

Van die bankjes waar mannen op zitten. Mannen met biertjes. Zichtbaar onzichtbare mannen. Waar hebben die mannen het eigenlijk over? Over voetbal? Politiek?

Hier, bij het Alkmaars kanaal hebben ze het in ieder geval over het leven. Over dromen, over falen. Over keihard je best doen, over het nét niet bereiken van je doel. En wat een geschenk dat soms kan zijn.

‘Bovendrijven’ is een muzikaal-filosofische voorstelling over het verlangen om ingehaald te worden. Stap op de fiets langs het Alkmaars Kanaal, en ervaar het bevrijdende gevoel van het streven naar imperfectie.

Isan Vos maakt samen met zijn vader een voorstelling langs het water, waarbij zij zich laten inspireren door de ‘ingehaalde mens’. Deze voorstelling is onderdeel van de fietstocht.

De ‘gewone’ expeditie (fietstocht zonder de voorstelling, maar nog steeds heel leuk!) is dagelijks te beleven. Voor info klik hier.

Expeditie Alkmaars Kanaal is een cocreatie van Alkmaars Kanaal en Karavaan buitengewoon theater op locatie.

Gerelateerde voorstellingen

Volg ons op social media!

Winkelwagen