INVASIE ALKMAAR ONVERGETELIJK SCHOUWSPEL

Een stampvol Waagplein zinderde gisteren onder de aanval van mythische wezens. Karavaan presenteerde voor ruim 3000 toeschouwers de Invasie van Alkmaar. Het indrukwekkende theaterspektakel van het gerenommeerde gezelschap Close-Act Theatre werd door Karavaan naar Alkmaar gehaald als onderdeel van de Victoriefeesten. 

443 jaar na de overwinning op de Spanjaarden werd Alkmaar gisteren opnieuw aangevallen, ditmaal door indrukwekkende, mythische wezens. Kolossale draken togen over de Voordam naar het Waagplein, danseressen op enorme stelten bewogen zich tussen de menigte door. Het publiek werd toegezongen en uit de hemel daalde, dankzij een immense telekraan van Winder Limmen met een onverschrokken machinist, een gigantische vogel neer. Uiteindelijk trokken de Alkmaarders aan het langste eind en klonk net als een halve eeuw geleden ‘Van Alkmaar de victorie’.

Het was een onvergetelijke en unieke avond vol muziek, special effects en een spetterend licht- en geluid van Focus. Het publiek was duidelijk onder de indruk van dit buitengewone schouwspel, met reacties als “schreeuwt om een herhaling volgend jaar” en “daar moet je bij zijn geweest”.

Video-impressie Invasie Alkmaar

Foto: Ika Gerritsen