Festival Karavaan verkent toekomst Noord-Holland

Karavaan 2015 buigt zich van 13 t/m 31 mei 2015 over de toekomst van de bewoners van Noord-Holland en zoomt in op drie actuele onderwerpen met een lokale -, nationale - en internationale reikwijdte, die ons allemaal bezighouden en onze leefwereld beïnvloeden. Karavaan werkt hierbij samen met kunstenaars aan een programma waarin grootse onderwerpen even van heel dichtbij kunnen worden beleefd. Op woensdag 13 mei opent Festival Karavaan in Zaanstad muzikaal, actueel en culinair met een avondvullend programma. We worden bijgepraat over alles wat we belangrijk vinden aan de hand van het laatste nieuws in een hyperactieve actualiteitenshow, en genieten vervolgens van een sjiek 3-gangendiner én een muziektheatervoorstelling ineen.


Openingsprogramma Karavaan 2015 op woensdag 13 mei: Opera Buffa en Orde van de Dag

Zaanstad en cacao zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Opera Buffa, de eigenzinnige bewerking van Mozarts ‘Don Giovanni’ van Theatergroep Laika ism Muziektheater Transparant is hier volledig op zijn plaats: het is een combinatie van zang, spel en…chocolade. Oscar Kocken en Greg Nottrot leiden de avond in en presenteren in samenwerking met Nieuw Utrechts Toneel en Het Zuidelijk Toneel de Orde van de Dag: een theatrale, literaire en muzikale actualiteitenshow.

Hoorn, Alkmaar en Schagen

Van 14 t/m 31 mei 2015 richten we onze spotlight op drie locaties in Noord-Holland. In Hoorn zoeken we samen met haar rijkgeschakeerde bevolking naar een ideale en toekomstbestendige visie op de identiteit van een kleine stad in de provincie, gebruikmakend van haar aantrekkelijkste karaktertrekken. In Alkmaar richten we ons op de vergrijzing en de invloed hiervan op de verschillende generaties. Maar we zoomen vooral in op de nieuwe mogelijkheden die het ons biedt, hoe we steeds vitaler sexy en gezond oud worden, hoe we elkaar steeds beter begrijpen en voor elkaar kunnen zorgen. En in gemeente Schagen kijken we, in een tijd waarin we vervreemd zijn van het boerenbestaan, terwijl klimaatverandering en dierenwelzijn steeds urgentere onderwerpen zijn, mee met de boeren naar de huidige situatie én de toekomst van het boerenbedrijf in Noord-Holland, Nederland, Europa en wereldwijd.
Het programma van Karavaan 2015 is volop in ontwikkeling, hieronder alvast een kleine greep uit wat we van 13 t/m 31 mei laten zien.

Hoorn 14 t/m 17 mei: De identiteit van een kleine stad

Geluidswandeling door Hoorn – Soundtrackcity Ontdek Hoorn (opnieuw)!
Samen gaan we te voet op zoek naar sporen, verhalen en ervaringen uit het heden en verleden van de stad, terwijl we naar een soundtrack luisteren die speciaal voor Hoorn is gemaakt. Onderweg krijg je steeds meer gevoel bij een andere tijd, ruimte en/of werkelijkheid.

Alkmaar 22 t/m 25 mei: De vergrijzing en de generaties

Bejaarden & Begeerte – Het Zuidelijk Toneel / Stichting Nieuwe Helden
Geïnspireerd door hun eigen actieve opa’s maakten Lucas de Man (1983) en Oscar Kocken (1982) deze voorstelling. Maandenlang vroegen zij ouderen de hemd van het lijf: Kan je nog verliefd worden als je tachtig bent? Heb je dan eigenlijk nog seks? Verhalen van vroeger en nu, aangepast aan de regionale geschiedenis. Confronterend, ontroerend en intiem. Let op! Alleen toegankelijk voor 65+ óf onder begeleiding van een 65+er

Schagen 28 t/m 31 mei: Het boerenbedrijf

Wij, Varkenland – Stichting Nieuwe Helden/ Lucas de Man
Stijn, de zoon van een varkensboer, is op zijn achttiende het huis uit gegaan op zoek naar avontuur. Hij hield niet van zijn geboortestreek, hij vond het daar allemaal maar simpele boeren en wilde het gaan maken in de grote stad; Brussel, Amsterdam, of verder nog. Op zijn dertigste keert Stijn terug naar zijn jeugd, terug naar zijn vader, de boerderij en de varkens. Wij, Varkenland is een aangrijpende solo over roots, identiteit, dromen, varkens, boeren en leven op het platteland.

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen