Festival Karavaan verkent toekomst Noord-Holland

Karavaan 2015 buigt zich van 13 t/m 31 mei 2015 over de toekomst van de bewoners van Noord-Holland en zoomt in op drie actuele onderwerpen met een lokale -, nationale - en internationale reikwijdte, die ons allemaal bezighouden en onze leefwereld beïnvloeden. Karavaan werkt hierbij samen met kunstenaars aan een programma waarin grootse onderwerpen even van heel dichtbij kunnen worden beleefd. Op woensdag 13 mei opent Festival Karavaan in Zaanstad muzikaal, actueel en culinair met een avondvullend programma. We worden bijgepraat over alles wat we belangrijk vinden aan de hand van het laatste nieuws in een hyperactieve actualiteitenshow, en genieten vervolgens van een sjiek 3-gangendiner én een muziektheatervoorstelling ineen.


Openingsprogramma Karavaan 2015 op woensdag 13 mei: Opera Buffa en Orde van de Dag

Zaanstad en cacao zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Opera Buffa, de eigenzinnige bewerking van Mozarts ‘Don Giovanni’ van Theatergroep Laika ism Muziektheater Transparant is hier volledig op zijn plaats: het is een combinatie van zang, spel en…chocolade. Oscar Kocken en Greg Nottrot leiden de avond in en presenteren in samenwerking met Nieuw Utrechts Toneel en Het Zuidelijk Toneel de Orde van de Dag: een theatrale, literaire en muzikale actualiteitenshow.

Hoorn, Alkmaar en Schagen

Van 14 t/m 31 mei 2015 richten we onze spotlight op drie locaties in Noord-Holland. In Hoorn zoeken we samen met haar rijkgeschakeerde bevolking naar een ideale en toekomstbestendige visie op de identiteit van een kleine stad in de provincie, gebruikmakend van haar aantrekkelijkste karaktertrekken. In Alkmaar richten we ons op de vergrijzing en de invloed hiervan op de verschillende generaties. Maar we zoomen vooral in op de nieuwe mogelijkheden die het ons biedt, hoe we steeds vitaler sexy en gezond oud worden, hoe we elkaar steeds beter begrijpen en voor elkaar kunnen zorgen. En in gemeente Schagen kijken we, in een tijd waarin we vervreemd zijn van het boerenbestaan, terwijl klimaatverandering en dierenwelzijn steeds urgentere onderwerpen zijn, mee met de boeren naar de huidige situatie én de toekomst van het boerenbedrijf in Noord-Holland, Nederland, Europa en wereldwijd.
Het programma van Karavaan 2015 is volop in ontwikkeling, hieronder alvast een kleine greep uit wat we van 13 t/m 31 mei laten zien.

Hoorn 14 t/m 17 mei: De identiteit van een kleine stad

Geluidswandeling door Hoorn – Soundtrackcity Ontdek Hoorn (opnieuw)!
Samen gaan we te voet op zoek naar sporen, verhalen en ervaringen uit het heden en verleden van de stad, terwijl we naar een soundtrack luisteren die speciaal voor Hoorn is gemaakt. Onderweg krijg je steeds meer gevoel bij een andere tijd, ruimte en/of werkelijkheid.

Alkmaar 22 t/m 25 mei: De vergrijzing en de generaties

Bejaarden & Begeerte – Het Zuidelijk Toneel / Stichting Nieuwe Helden
Geïnspireerd door hun eigen actieve opa’s maakten Lucas de Man (1983) en Oscar Kocken (1982) deze voorstelling. Maandenlang vroegen zij ouderen de hemd van het lijf: Kan je nog verliefd worden als je tachtig bent? Heb je dan eigenlijk nog seks? Verhalen van vroeger en nu, aangepast aan de regionale geschiedenis. Confronterend, ontroerend en intiem. Let op! Alleen toegankelijk voor 65+ óf onder begeleiding van een 65+er

Schagen 28 t/m 31 mei: Het boerenbedrijf

Wij, Varkenland – Stichting Nieuwe Helden/ Lucas de Man
Stijn, de zoon van een varkensboer, is op zijn achttiende het huis uit gegaan op zoek naar avontuur. Hij hield niet van zijn geboortestreek, hij vond het daar allemaal maar simpele boeren en wilde het gaan maken in de grote stad; Brussel, Amsterdam, of verder nog. Op zijn dertigste keert Stijn terug naar zijn jeugd, terug naar zijn vader, de boerderij en de varkens. Wij, Varkenland is een aangrijpende solo over roots, identiteit, dromen, varkens, boeren en leven op het platteland.

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen