KARAVAAN FESTIVAL MET LOCATIETHEATER IN NOORD-HOLLAND, VAN GROOTSE STRAND-OPERA TOT MODERNE WESTERN

Van 26 mei tot en met 6 juni is Karavaan Festival in Noord-Holland. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren beleef je bijzonder locatietheater en een theatrale fietsroute op verrassende plekken in o.a. Alkmaar, Bergen aan Zee, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard en de Schermer. Het thema deze editie: Maakbaarheid. Tegelijkertijd is in het Victoriepark Alkmaar het festivalhart ‘YES IN MY BACKYARD’, een cocreatie van Karavaan en Poppodium Victorie, met steengoede liveconcerten, tentjestheater, straattheater, een hapje en een drankje.


Het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt je naar boerderijen, het strand, cultuurhistorische locaties, de polder, onverwachte plekken in de binnenstad en bijzondere bedrijven waar je locatietheater beleeft van nationaal gerenommeerde én jonge theatermakers. Er zijn dit jaar maar liefst twaalf landelijke premières in regio Alkmaar te beleven.

Highlights

Eén van de highlights van dit jaar is de première van de grootse oeropera ‘Kaapdiegoeiekoop‘ op het strand van Bergen aan Zee. Bijzonder ook is de tijdloze dansvoorstelling Föld, van de vermaarde choreografe Krisztina de Châtel in de Grote Kerk Alkmaar. Karavaan brengt een vervolg op het culinair muziektheater ‘Grondproeven’ dat vorig jaar een uitverkochte reeks kende op een knolselderijboerderij in de Schermer. Collectief Blauwdruk, de nieuwe theatermakers die vorige editie het succesvolle ‘Recht op de hemel’ in Heiloo speelden, komen met hun nieuwe voorstelling. Voor de voorstelling ‘Cowboys & Ind**ns’ reisden theatermakers af naar de reservaten in de Verenigde Staten, ontmoetten daar de faithkeeper van de Berenclan van de Onyota’a:ka-stam en maken met haar een moderne western. Verder is er onder andere een theatrale fietsroute over en langs het Noord-Hollandse Kanaal, met onderweg voorstellingen, expedities en lekker eten & drinken.

Yes in my backyard
Samen met poppodium Victorie brengt Karavaan een dynamisch festivalhart in het groene Victoriepark met de naam ‘YES IN MY BACKYARD’. Hier geniet je elke dag van een steengoed liveconcert, tentjestheater, straattheater, hapjes, drankjes en meer. Blote voetjes in het gras, zon op je gezicht en genieten maar!

Dit alles is slechts een klein tipje van de festivalsluier. De algemene kaartverkoop start 10 april. Kijk op karavaan.nl voor informatie en voorstellingen.

 

 

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poëtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De première van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen