Karavaan presenteert: Eerstelingen

Foto: Bowie Verschuuren

?????e??? ??????? ??? ???????? Wat hebben we het gemist; locatietheater! Gelukkig hebben we goed nieuws: in augustus en september kun je premiรจres oogsten bij Karavaan. Nieuw gemaakte buitenvoorstellingen, uiteraard coronaproof. Wees welkom bij de Eerstelingen van Karavaan! Kaartverkoop start 31 juli.


Vers voor jou gemaakt; locatietheater Kiem op een boerderij in Schermerhorn, een boerendrama over de maakbaarheid van het leven, te zien 2 t/m 13 september. In regie van Jos van Kan, met tekst Van Herman van de Wijdeven, muziek van Wiebe Gotink en in de hoofdrol Eva Meijering en Lourens van den Akker.
(Leuk weetje: zowel Jos, als Wiebe, als Lourens werkte mee aan onze theatrale drivethrough Brandstof en Jos en Herman werkte al eerder samen in het succesvolle boerendrama Maalkop, die je zag op Karavaan Festival 2019).

Alkmaar, aan de uiterste rand van de stad, de nabije toekomst. Schemering valt over de akkers. Een jonge boer en een hoogzwangere vrouw ontmoeten elkaar bij toeval op zijn land…

MEER INFO

En ook vers van de pers; Onze Kersentuin in Driehuizen, een oud Hollands dorp. Locatietheater in optima forma, je zit, loopt, leeft en ruikt het dorp. Te zien 31 aug t/m 13 september.
(Leuk weetje: deze voorstelling komt van dezelfde makers van de succesvolle reeks Bleekneusjes die je bij ons zag in Bergen aan Zee in 2017 en 2018)

Onze Kersentuin in Driehuizen, een oud Hollands dorp. Een levende locatie. Een authentieke ervaring. Je zit, loopt, leeft en ruikt het dorp zoals het in herinnering was. Want heel Nederland is onze kersentuin. Althans, het Nederland waar naar terugverlangd wordt. Het Nederland van de nostalgie. Van de geborgenheid. Het Nederland dat door inspraakprocedures behouden blijft.

MEER INFO

Premiere nummer 3; Landgezelschap, een theatrale geluidswandeling in Heiloo. Met een koptelefoon op wandel je door het zomerse landschap van Heiloo en lijkt het alsof je op de schouder zit van een vrouw, die jou meeneemt in haar gedachten. Met een soundscape, muziek en pianospel en haar verhaal op je oren waan je je voor even in haar wereld, die veel wegheeft van de wereld van nu. En aan het eind ontmoet je haar… Te zien 21 t/m 23 augustus.
(Leuk weetje: deze voorstelling komt uit de koker van onze jonge theatermaker Anne Roos Rosa de Carvalho, van haar zag je op Karavaan Festival 2019ย Het Land van Nooit – de busrit naar het surrealistische Nederlands Kremlin)

MEER INFO

 

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poรซtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De premiรจre van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen