Ruim 3000 bezoekers beleven theatrale drive through Brandstof

Bijna 1350 auto's en ruim 3000 bezoekers beleefden de coronaproof theatrale drive through Brandstof in de broedplaats de Drukkerij in Alkmaar.


Brandstof was de primeur op het gebied van coronaproof locatietheater – en dus was er aandacht van Nieuwsuur en het NOS-journaal. De voorstelling werd zeer enthousiast ontvangen en de drive through was dan ook binnen no time uitverkocht. De extra voorstellingen die werden gespeeld waren net zo vlug vol. Publiek had ook echt weer zin en behoefte om LIVE theater te beleven: “we mogen weer!

Op een parkeerplaats buiten de drukkerij startte de voorstelling en reed het publiek door het industriële gebouw een avontuurlijke route langs 5 scènes. Daar kregen zij van 5 personages een muzikaal verhaal over veerkracht, over waar je de brandstof vandaan haalt om weer in beweging te komen als je plots tot stilstand komt, over liefde en over verdriet.

Brandstof was een ware marathon voor de acteurs – elk kwartier startten er 6 auto’s. Het hele team is vermoeid maar kijkt nu al terug op een wonderlijk avontuur. Wat zullen we over een paar jaar tegen elkaar zeggen: “Weet je nog, in coronatijd…”. Karavaan is blij dat ze haar nek uitgestoken heeft en niet bij de pakken is gaan neerzitten (om maar twee gezegdes in één zin te noemen).

De publieksreacties op Brandstof waren overweldigend:
“We vonden het een geweldige voorstelling. Heel knap bedacht, dit concept. De locatie fascinerend, beelden, spel, tekst en muziek daarin mooi en verrassend. Knappe logistiek om het zo strak te organiseren ook. En qua inhoud, tekst, betekenis ervan, gaf het ons nog veel ‘brandstof’ om na te praten, te reflecteren op wat we hadden gezien, gehoord. Wat inzicht gevende momenten voor ons waren, welke verbindingen tussen de scènes we zagen, welke momenten ons speciaal geraakt hadden. Ogen die licht uitzenden…het beeld van de tranen langs de rand van het glas wijn…De scene met uiteindelijk de brandspuit in actie was te gek. We hebben elkaar bij het napraten goed in de ogen gekeken”

LEES HIER MEER PUBLIEKSREACTIES

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen