Theaterfestival Grazende Zwaan komt er weer aan!

Foto: Bowie Verschuuren

Van 10 t/m 12 september kun je heerlijk nazomeren op het avontuurlijke theaterfestival Grazende Zwaan op en om landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Een festival voor de hele familie boordevol locatietheater, straattheater, familietheater, concerten en nog véél meer leuks en lekkers in het landschap! En na het succes van vorig jaar ook weer op het menu: landgoedtheater voor volwassenen.


Familieprogramma

Als gezin koop je een familieticket en heb je toegang tot het festivalterrein en al het heerlijke straattheater: de circusvoorstelling Bonje, het acrobatische Contra of de voorstelling Was XL. Daarnaast koop je voor een klein bedrag tickets voor nog veel meer tofs op het landgoed: workshops, speurtochten, hutten bouwen en familievoorstellingen als Roodkapje en Zigeunermeisje huilend op een steen. Je bent de hele dag onder de pannen, want ook aan lekker eten & drinken is gedacht. Een familieticket kost € 10,- voor de zaterdag of zondag (geldig voor 2 volwassenen en max 3 kinderen). Of koop een weekendticket voor beide dagen voor € 15,-

Landgoedtheater

Op verborgen plekjes op het landgoed beleven volwassenen dit jaar 6 verschillende voorstellingen in ons Landgoedtheater. Van kleinkunst tot cabaret tot muziektheater, voor ieder wat wils. Een voorstelling  duurt 30 minuten en kost € 6,50.

Boerderijconcert op zaterdagavond

Voor de vijfde keer op rij op Grazende Zwaan: een boerderijconcert in de monumentale boerenschuur op het landgoed. Presentatrice, zangeres en theatervrouw Leoni Jansen en de internationaal geroemde pianist Mike del Ferro roepen al jarenlang dat ze iets samen willen doen… en nu is het zover! Op Grazende Zwaan beleef je hun bijzondere concert dat zweeft tussen jazz en pop en tussen heldere vaste vormen en gewaagde improvisaties. Zaterdag 11 september om 19:00 en om 20:45 uur. Tickets zijn € 12,50.

Boerendrama Kiem

Op de akkers rondom het landgoed beleef je het bijzondere boerendrama Kiem. Een voorstelling van Karavaan i.s.m. Makershuis Alkmaar. Volkskrant schreef over deze voorstelling “Locatietheater in de puurste vorm over het wel en wee van de boer” en dagblad Trouw kopte: “Spel en locatie versmelten in openluchtvoorstelling ‘Kiem’”. Te zien 10, 11 en 12 september. Tickets kosten € 15,-.

Dit alles is slechts een kleine greep uit het programma, want ook vaste Grazende Zwaan-partners Haarlemmermeermuseum de Cruquius, Kunstfort bij Vijfhuizen en Podium voor architectuur brengen weer uitdagend en verrassend programma mee. Kortom: Grazende Zwaan is een theaterfestival voor jong en oud. Alle activiteiten spelen zich af op en om landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep, Hoofdweg 1041. Eenmaal daar is alles op steenworp afstand.

Recent nieuws

Foto: Moon Saris

De jubileumeditie van Theaterfestival Grazende Zwaan was één groot zonnig familiefeest op landgoed Kleine Vennep

De vijfde editie van het unieke theaterfestival Grazende Zwaan bracht afgelopen weekend een grote diversiteit aan locatietheater op en om landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. In een coronaproof opzet beleefde hét familiefestival van de Haarlemmermeer een succesvol weekend met ruim 5.500 bezoekers.

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Wow wat was Karavaan Festival mooi: een shout-out aan alle partners en sponsors!

We kijken met heel veel plezier en trots terug op een geslaagd en succesvol Karavaan Festival en YES IN MY BACKYARD. Een festival en festivalhart waarbij we met zoveel mensen, clubs en bedrijven mochten samenwerken! Zonder hen hadden wij niet dit niet kunnen doen en dus zetten we ze graag nog één keer in het zonnetje. Een dikke dankjewel en een grote shout-out aan al onze sponsoren en partners!

Lees verder
Foto: Moon Saris

Bejubeld boerendrama ‘Kiem’ strijkt neer op boerderij Kleine Vennep

In deze succesvolle locatietheater-voorstelling wordt de actuele boerenproblematiek verbeeld. ‘Kiem’ is een boerendrama over genetische manipulatie en de maakbaarheid van het leven. De voorstelling maakt een landelijke tournee langs boerderijen en is strijkt 10 t/m 12 september tijdens theaterfestival Grazende Zwaan op landgoed en boerderij Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Lees verder

Volg ons op social media!