GRONDPROEVEN 3

Culinair muziektheater over boer en grond

Muziektheater

Een muzikale voorstelling over de band tussen de mens en grond. Tijdens de voorstelling bereiden en serveren we een culinair 3-gangen diner met de groente van de boer wiens verhaal centraal staat in de voorstelling.


Welkom op een akkerbouwbedrijf in Oterleek waar een schuur getransformeerd is tot keuken, restaurant en theater. Kijk en luister naar een muzikale voorstelling over akkerbouwers die zoeken naar een nieuwe relatie met de bodem en proef de groente van hun land.

Vol idealen keert een jonge vrouw uit de stad terug naar haar geboortegrond. Op het akkerbouwbedrijf van haar ouders wil ze bouwen aan een duurzame toekomst door te investeren in een gezonde bodem. Terwijl de grond onder haar handen tot leven komt, wordt het steeds warmer en dreigt de oogst te mislukken. Durft ze te vertrouwen op de kracht van de natuur?

Zangers en koperblazers geven de grond een stem en doen verslag van haar metamorfose. Koks bereiden ter plekke een culinair drie gangen diner dat tussen de scenes wordt geserveerd. Recepten: www.grondproeven.nl

Deze voorstelling is het derde deel van het theaterdrieluik GRONDPROEVEN over actuele ontwikkelingen in de akkerbouw. Boer en consument zitten met elkaar aan tafel, kijken, luisteren, proeven, en gaan het gesprek aan.
Grondproeven 3 is ook te bezoeken als je Grondproeven en Grondproeven 2 niet hebt gezien.

In de pers

"“Grondproeven 3 drijft de controversen in het boerenbestaan beslist niet op de spits, er is geen pasklaar antwoord. Dat is terecht, de complexiteit is te groot. Na afloop besef je dat liefde voor akkerbouw de leidraad is en daarbij hoort toewijding aan de grond. Daarmee begint alles.”"

Theaterkrant

Credits

Concept/regie: Titia Bouwmeester | Tekst: Danielle van Vree | Compositie: Ben van Bueren | Dramaturg: Moniek Merkx | Spel: Rogier Schippers, Danielle van Vree, Anne-Fé de Boer | Spelregie: Dorien Folkers | Lichtontwerp: Isabel Nielen | Kostuumontwerp: Jookje Zweedijk | Muziek: Ted van Leeuwen, Ben van Bueren, Ricardo Souza Rocha | Koks: Tineke de Lange, Kaman Chow, Thomas Koek, Merel Nolet, Linette Eveleens, Ezra Koek, Titia Bouwmeester, Erna Koomen | Productieleiding: Aafke van der Leij | Publiciteit: Maartje Hagar Treep | Met dank aan : Lex en Conny Visser, Peter Appelman, Ted en Nicoline Vaalburg,, Frank Hoogeboom, John Huiberts, Annemiek, Truus en Pieter- Jan Vlaming | Mede mogelijk gemaakt door: VriendenLoterij Fonds, VSBfonds, Victoriefonds, Lira Fonds, Triodos Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting 5ekwartier, Fonds21, Fonds Podiumkunsten | In coproductie met: Karavaan Festival

Gerelateerde arrangementen

premiere
uitverkocht

Culinair theater op de boerderij

Een heerlijke 3-gangen diner met de verse groenten van de boer
17 mei t/m 3 juni

3-gangen diner met de groente van de boer wiens verhaal centraal staat in de voorstelling

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2023

18 t/m 29 mei

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 18 t/m 29 mei in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus, concerten, familieprogramma en meer!

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

Gerelateerd nieuws

Jan Bensliman

ONTDEK BOERENPEIL TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

Karavaan Festival brengt theater over de toekomst van het platteland, op drie boerderijen rondom Alkmaar. Ontdek de wereld achter omgekeerde vlaggen en laat je verrassen.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen