ONTDEK BOERENPEIL TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

Jan Bensliman

Karavaan Festival brengt theater over de toekomst van het platteland, op drie boerderijen rondom Alkmaar. Ontdek de wereld achter omgekeerde vlaggen en laat je verrassen.


BOER BEN IK!

Een aangrijpend monument voor een boer die fantaseerde over de schoonheid van het boerenbestaan. Van generatie tot generatie is Frans zijn familie al boer, en hij is er enorm trots op. Boer Ben ik! gaat over een boerenzoon die het aandurft om een paar stappen terug te doen en het heden en verleden van het familiebedrijf eens opnieuw te bekijken.

BOER BEN IK! is te zien biologische boerderij Natuurlijk Genoegen in Driehuizen.

GRONDPROEVEN 3

Culinair muziektheater over boer en grond. Met een pop-up restaurant, koks, bediening en een echt gastronomisch 3-gangendiner op locatie. Een jonge vrouw keert terug naar haar geboortegrond. Samen met haar vader bouwt ze aan een duurzame toekomst, die haar vol uitdagingen stelt.

GRONDPROEVEN 3 is te zien bij het akkerbouwbedrijf van de fam. Visser in Oterleek.

IETS MET BOEREN

De boer verlaat stal en akker en trekt ten strijde. Verderop telt de boswachter de vogels, meet de wetenschapper het weer, bedenkt de politicus een plan en kijkt de klant naar de prijs van de worst. Je ziet diverse theaterscenes op plekken waar je nooit komt. Een indringende theatervoorstelling over het boerenleven van nu, gezien vanuit de jongste generatie boeren.

IETS MET BOEREN is te zien bij een melkveehouder in Zuidschermer.

KARAVAAN FESTIVAL

Karavaan Festival brengt avontuurlijk locatietheater op buitengewone plekken in de regio. Karavaan neemt je mee naar onverwachte plekken waar je het beste theater van nu ziet.

Karavaan Festival is van 18 t/m 29 mei, Hemelvaart t/m Pinksteren

Recent nieuws

MUZIEKTHEATRALE WANDELING OVER STERKE VROUWEN, IN HET KADER VAN INTERNATIONALE VROUWENDAGย 

Alkmaar - Van 1 t/m 10 maart speelt de locatietheatervoorstelling โ€˜Wie de F* is Trijn?โ€™ in Alkmaar, die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu. Deze succesvolle voorstelling is opnieuw te zien in het kader van internationale vrouwendag. Een uitstekende voorstelling als gespreksstarter voor moeder en dochter, voor vrouwen onderling of een eye-opener voor alle mannen op deze wereld.

Lees verder
Bowie Verschuuren

DE 8E EDITIE VAN KARAVAAN FESTIVAL BRENGT MEER DAN 200 VOORSTELLINGEN OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

ALKMAAR - Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. Het thema van deze editie is #uitdemaat.

Lees verder
Moon Saris

KARAVAAN TREKT MET FESTIVAL SPRINGTIJD JONGE THEATERMAKERS NAAR ALKMAAR

ALKMAAR - Voor het tweede jaar op rij komen jonge theatermakers van 7 tot en met 9 maart naar Theater de Drukkerij in Alkmaar voor het festival Springtijd. Het debuut van het festival was vorig jaar volledig uitverkocht.

Lees verder

Volg ons op social media!