ONTDEK BOERENPEIL TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

Jan Bensliman

Karavaan Festival brengt theater over de toekomst van het platteland, op drie boerderijen rondom Alkmaar. Ontdek de wereld achter omgekeerde vlaggen en laat je verrassen.


BOER BEN IK!

Een aangrijpend monument voor een boer die fantaseerde over de schoonheid van het boerenbestaan. Van generatie tot generatie is Frans zijn familie al boer, en hij is er enorm trots op. Boer Ben ik! gaat over een boerenzoon die het aandurft om een paar stappen terug te doen en het heden en verleden van het familiebedrijf eens opnieuw te bekijken.

BOER BEN IK! is te zien biologische boerderij Natuurlijk Genoegen in Driehuizen.

GRONDPROEVEN 3

Culinair muziektheater over boer en grond. Met een pop-up restaurant, koks, bediening en een echt gastronomisch 3-gangendiner op locatie. Een jonge vrouw keert terug naar haar geboortegrond. Samen met haar vader bouwt ze aan een duurzame toekomst, die haar vol uitdagingen stelt.

GRONDPROEVEN 3 is te zien bij het akkerbouwbedrijf van de fam. Visser in Oterleek.

IETS MET BOEREN

De boer verlaat stal en akker en trekt ten strijde. Verderop telt de boswachter de vogels, meet de wetenschapper het weer, bedenkt de politicus een plan en kijkt de klant naar de prijs van de worst. Je ziet diverse theaterscenes op plekken waar je nooit komt. Een indringende theatervoorstelling over het boerenleven van nu, gezien vanuit de jongste generatie boeren.

IETS MET BOEREN is te zien bij een melkveehouder in Zuidschermer.

KARAVAAN FESTIVAL

Karavaan Festival brengt avontuurlijk locatietheater op buitengewone plekken in de regio. Karavaan neemt je mee naar onverwachte plekken waar je het beste theater van nu ziet.

Karavaan Festival is van 18 t/m 29 mei, Hemelvaart t/m Pinksteren

Recent nieuws

Voorstelling De Boer Op: Boer staat in weiland met verrekijker.
Moon Saris

DE BOER OP MET KARAVAAN

ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.

Lees verder
Beeldentuin van Nic Jonk Op een zonnige dag
Foto: Marco van Ammers

UNIEKE DANSVOORSTELLING TUSSEN DE BEELDEN VAN NIC JONK TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

GROOTSCHERMER - Art meets art in de bekende beeldentuin van Nic Jonk. Van 18 t/m 26 mei kun hier genieten van een poรซtisch en acrobatisch dansduet, dat tussen de kolossale sculpturen plaatsvindt. De voorstelling is onderdeel van de fietsroute van Karavaan Festival.

Lees verder
bovendrijven, twee mannen staan in een kanaal

KARAVAAN PRESENTEERT NIEUWE SPECIAL VOOR EXPEDITIE ALKMAARS KANAAL

Alkmaar - Er is weer een speciale theatrale tocht te fietsen langs de oevers van het Alkmaars Kanaal, waarlangs in de toekomst de nieuwe stad zal verrijzen. Er zijn twee verschillende versies: een versie die altijd te fietsen is en een Special waarbij ook een theatervoorstelling gespeeld wordt. De premiรจre van deze voorstelling is op zondag 21 april. De expeditie is een cocreatie van gemeente Alkmaar (Alkmaars Kanaal) en Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Lees verder

Volg ons op social media!

Cart