ONTDEK BOERENPEIL TIJDENS KARAVAAN FESTIVAL

Jan Bensliman

Karavaan Festival brengt theater over de toekomst van het platteland, op drie boerderijen rondom Alkmaar. Ontdek de wereld achter omgekeerde vlaggen en laat je verrassen.


BOER BEN IK!

Een aangrijpend monument voor een boer die fantaseerde over de schoonheid van het boerenbestaan. Van generatie tot generatie is Frans zijn familie al boer, en hij is er enorm trots op. Boer Ben ik! gaat over een boerenzoon die het aandurft om een paar stappen terug te doen en het heden en verleden van het familiebedrijf eens opnieuw te bekijken.

BOER BEN IK! is te zien biologische boerderij Natuurlijk Genoegen in Driehuizen.

GRONDPROEVEN 3

Culinair muziektheater over boer en grond. Met een pop-up restaurant, koks, bediening en een echt gastronomisch 3-gangendiner op locatie. Een jonge vrouw keert terug naar haar geboortegrond. Samen met haar vader bouwt ze aan een duurzame toekomst, die haar vol uitdagingen stelt.

GRONDPROEVEN 3 is te zien bij het akkerbouwbedrijf van de fam. Visser in Oterleek.

IETS MET BOEREN

De boer verlaat stal en akker en trekt ten strijde. Verderop telt de boswachter de vogels, meet de wetenschapper het weer, bedenkt de politicus een plan en kijkt de klant naar de prijs van de worst. Je ziet diverse theaterscenes op plekken waar je nooit komt. Een indringende theatervoorstelling over het boerenleven van nu, gezien vanuit de jongste generatie boeren.

IETS MET BOEREN is te zien bij een melkveehouder in Zuidschermer.

KARAVAAN FESTIVAL

Karavaan Festival brengt avontuurlijk locatietheater op buitengewone plekken in de regio. Karavaan neemt je mee naar onverwachte plekken waar je het beste theater van nu ziet.

Karavaan Festival is van 18 t/m 29 mei, Hemelvaart t/m Pinksteren

Recent nieuws

Foto: Moon Saris

KARAVAAN VERRASTE MET GLOEDNIEUW FESTIVAL IN THEATER DE DRUKKERIJ

Van 23 t/m 25 februari was Theater de Drukkerij de bruisende festivallocatie van de succesvolle, eerste editie van Springtij. Springtij is een gloednieuw festival van Karavaan met avontuurlijk theater van jonge theatermakers. Het driedaagse festival was uitverkocht en trok een overwegend jong publiek.

Lees verder
Foto: Moon Saris

KARAVAAN EN PARTNERS LANCEREN NIEUW SPEELCIRCUIT VOOR JONGE THEATERMAKERS

Op het nieuwe Springtij festival in Alkmaar is een nieuw speelcircuit voor nieuwe makers gelanceerd: OPROER. OPROER is een springplank voor jonge professionals en is een initiatief van Karavaan en Walhalla. Bij het speelcircuit zijn nu naast Karavaan en Walhalla ook VIA ZUID, Theater de Generator en Podium Bloos aangesloten. Het netwerk wordt de komende maanden verder uitgebreid.

Lees verder
Foto: Keith Montgomery

KARAVAAN FESTIVAL BRENGT BUITENGEWOON THEATER OP BIJZONDERE LOCATIES IN NOORD-HOLLAND

Van 18 tot en met 29 mei is de zevende editie van Karavaan Festival in de kop van Noord-Holland. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren beleef je bijzonder locatietheater en een theatrale fietsroute op verrassende plekken in o.a. Heiloo, IJmuiden, Alkmaar, Castricum, Zuidschermer, Bergen, Koedijk, Driehuizen en Oterleek. Thema van deze editie: Groeiende contrasten.

Lees verder

Volg ons op social media!