De held

Muziektheater over een spannende en avontuurlijke reis van een kleine muis

Kinder- en familietheater

|

Muziektheater

Het publiek wordt meegenomen op een fantasievolle reis van een kleine muis, die tegen wil en dank in een avontuur van mythische proporties terecht komt.


Fleur Dikken en Jaap Slagman vertellen, spelen, knarsen, zingen een verhaal. Fleur hanteert de cello en zingende zaag en Jaap gebruikt zijn stem, zijn fysiek, zijn vermogen ontelbare verschijningsvormen aan te nemen. Samen vormen ze een duo waarin ieder op zijn en haar eigen wijze uitdrukking brengt aan het diepe verlangen vrij en ongebonden als een ster in het universum zijn plek in te nemen. Ze vullen elkaar aan. Ondersteunen elkaar en werken elkaar soms tegen.

De Held is een bewerking van een toneeltekst van de reeds gestorven Oost-Duitse toneelschrijver Heiner Müller. Samen met ingrediënten van de bekende Nederlandse schrijver Toon Tellegen is de voorstelling De Held een spannende, hallucinerende heldenreis van een kleine muis geworden voor alle mensen vanaf 6 jaar.

Credits

Spel en concept en idee: Fleur Dikken, Jaap Slagman

Gerelateerde festivals

Grazende zwaan 2022

9 t/m 11 sept

Avontuurlijk theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie!

Festival Grazende Zwaan is een avontuurlijk festival voor jong en oud. Met buitentheater voor kinderen en volwassenen, circus, musical, workshops (hutten bouwen, kleien, zingen enz), en fijne terrassen op een prachtig landgoed! Kom ook nazomeren met dit vrolijke en bijzondere programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Lees verder
Foto: Moon Saris

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen