De meester en Margarita

De waarheid in drie bedrijven doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën

Beeld: Sanja Marusic

In 'De meester en Margarita' bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan.


We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars.


Theatercollectief KONVOOI onderzoekt aan de hand van Boelgakovs meesterwerk ‘De meester en Margarita’ hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin ieder mens recht heeft op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening zijn.


Na het succesvolle ILIAS in 2019 maakt KONVOOI opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën. De meester en Margarita is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.


Over de makers

Orkater/De Nieuwkomers is een talentontwikkelingsprogramma specifiek gericht op muziektheater. Orkater is in 2006 gestart met de Nieuwkomers waarbij jonge professionele theatermakers de gelegenheid krijgen om binnen Orkater hun eigen muziektheatervoorstelling te maken. KONVOOI is de nieuwste Nieuwkomer van Orkater bestaande uit een regisseur en vijf acteurs, afgestudeerd in 2016 aan de Toneelacademie Maastricht en de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. De meester en Margarita is de 24e productie van Orkater/De Nieuwkomers.


Credits

Door: Orkater | De Nieuwkomer: Konvooi | Concept en regie: Belle van Heerikhuizen | Concept en spel: Victor IJdens, Jacob de Groot, Bart Sietsema, Jasper van Hofwegen, Marit Hooijschuur | Composities: Tessa Jackson | Decor: Ruben Wijnstok | Kostuum: David Laport

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2021

6 t/m 15 aug

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival in regio Groot Alkmaar. Van boerderijen tot monumenten en van het strand tot aan een zomers festivalhart in het Victoriepark Alkmaar. Karavaan verrast je weer met 10 dagen lang buitengewoon theater! Kaartverkoop vanaf 1 juli.

Lees verder
Beeld: Bowie Verschuren
Met dank aan

Volg ons op social media!