De meester en Margarita

Waarheidsmusical over de duivel, gekte en ons moreel kompas

Foto: Ben van Duin

In dit muziektheatraal drieluik laat de duivel geamuseerd zien hoe wij van de wereld een plek hebben gemaakt waarin élke waarheid recht van spreken heeft, en daarmee irrelevant is geworden.


We volgen Ivan die er achter komt dat de wereld waarin hij leeft ‘nep’ is en daardoor in een psychiatrische inrichting belandt, de Meester die hij daar ontmoet die de waarheid heeft afgezworen en Margarita die op zoek gaat naar een gezamenlijke waarheid, een manier om de ander te begrijpen. Hoe moeilijk is het om niet ‘gek’ te worden, want wat is de waarheid en hoe kunnen we onszelf een moreel kompas geven?
Over de makers
KONVOOI is de nieuwste Nieuwkomer van Orkater bestaande uit een regisseur en vijf acteurs, afgestudeerd in 2016 aan de Toneelacademie Maastricht en de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals.

Credits

Door: Konvooi / Jong Orkater | Concept en spel: Victor IJdens, Jacob de Groot, Jesse Mensah, Bart Sietsema, Jasper van Hofwegen | Regie: Belle van Heerikhuizen

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2021

6 t/m 15 aug

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival in regio Groot Alkmaar. Van boerderijen tot monumenten en van het strand tot aan een zomers festivalhart in het Victoriepark Alkmaar. Karavaan verrast je weer met 10 dagen lang buitengewoon theater!

Lees verder
Foto: Moon Saris
Met dank aan

Volg ons op social media!