De meester en Margarita

De waarheid in drie bedrijven doorspekt met muziek

Muziektheater

In 'De Meester en Margarita' bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan.


We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars.

Theatercollectief KONVOOI onderzoekt aan de hand van Boelgakovs meesterwerk ‘De meester en Margarita’ hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin ieder mens recht heeft op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening zijn.

Na het succesvolle ILIAS in 2019 maakt KONVOOI opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën. De meester en Margarita is een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten.

Over de makers

Orkater/De Nieuwkomers is een talentontwikkelingsprogramma specifiek gericht op muziektheater. Orkater is in 2006 gestart met de Nieuwkomers waarbij jonge professionele theatermakers de gelegenheid krijgen om binnen Orkater hun eigen muziektheatervoorstelling te maken. KONVOOI is de nieuwste Nieuwkomer van Orkater bestaande uit een regisseur en vijf acteurs, afgestudeerd in 2016 aan de Toneelacademie Maastricht en de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. De meester en Margarita is de 24e productie van Orkater/De Nieuwkomers.

In de pers

"De strak gemonteerde scènes, muzikale veelzijdigheid, vuige choreografieën en meerduidige rolinterpretaties zorgen ervoor dat deze voorstelling zich genadeloos in je vastklauwt."

★ ★ ★ ★ ★  NRC

"De Meester en Margarita is spannend, angstaanjagend en wonderschoon"

★ ★ ★ ★ ★  NRC

"Konvooi en Orkater maakten twee jaar geleden al indruk met hun bewerking van de Ilias. Deze De Meester en Margarita is daarvan de overtreffende trap en is adembenemend muziektheater. Dat belooft wat voor de toekomst."

Theaterkrant

"De jonge makers van Konvooi (onder de vleugels van Orkater) deinzen er niet voor terug en ze slagen met vlag en wimpel in hun opzet: het swingt, zingt, is sinister, hilarisch en aangrijpend. Wat een feestje, deze De meester en Margarita."

★ ★ ★ ★ ★  Volkskrant

Credits

Door: Orkater | De Nieuwkomers: Konvooi | Concept en regie: Belle van Heerikhuizen | Concept en spel: Victor IJdens, Jacob de Groot, Bart Sietsema, Jasper van Hofwegen, Marit Hooijschuur | Composities: Tessa Jackson | Decor: Ruben Wijnstok | Kostuum: David Laport | Met dank aan: Gemeente Castricum, Parnassia

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Theater & Diner Russische stijl

De voorstelling 'De meester en Margarita' en tweegangendiner
6 t/m 10 aug

Op het prachtige landgoed 'Duin en Bosch' in het kustdorp Castricum schuif je aan bij De Oude Keuken voor een verrassend - Russisch getint - tweegangendiner en koffie toe. Daarvoor of daarna beleef je op een steenworp afstand de voorstelling 'de Meester en Margarita', in het monumentale Ketelhuis. Een beter zomeruitje uit kun je niet hebben, toch?!

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2021

6 t/m 15 aug

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 6 t/m 15 augustus in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang locatietheater op buitengewone plekken: van boerderijen tot een natuurbegraafplaats en van een radiopeilstation tot een landgoed. Vier je zomervakantie bij Karavaan!

Lees verder
Beeld: Bowie Verschuren

Gerelateerd nieuws

KARAVAAN FESTIVAL BESPEELT KETELHUIS OP LANDGOED DUIN & BOSCH IN CASTRICUM

Tijdens Karavaan Festival 6 t/m 15 augustus landt de locatietheatervoorstelling ‘De meester en Margarita’ in het monumentale Ketelhuis op landgoed Duin & Bosch. Het muziektheater van KONVOOI/Orkater beleeft in Castricum haar locatietheater-première. 

Lees verder
Met dank aan

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen