Een ingebeelde ziekte
Sprankelend toneel bij een waterzuiveringsinstallatie

Het moddervette theaterspel van BLAUWDRUK neemt je mee in een wereld waarin de beste dokter ook de leider van het land is. Getooid met pruiken en gekleed in tutu’s belanden we in het jaar 2371. Aan de vooravond van het kraken van de onsterfelijkheid breekt er alsnog een onverklaarbare, ingebeelde, ziekte uit. Met een dodelijke vertrouwenscrisis als gevolg.
We verwelkomen je aan het barok-futuristische Ziekenhof van de reinste la reine: hofarts-koningin Argan. Een Ziekenhof gesitueerd bij de NZWI, de waterzuiveringsinstallatie van Alkmaar. Hier mag voorlopig niet gebouwd worden i.v.m. de geurzone. Op deze plek leggen de spelers van Blauwdruk met evenveel chirurgische precisie als onkundige pirouettes, een overvloed aan maatschappelijk wantrouwen bloot.
Vorig jaar speelde Blauwdruk uitverkochte en extra voorstellingen van ‘Recht op de Hemel’ op Landgoed Tercoulster. In de vierde voorstelling van Blauwdruk duikt het collectief, aangesterkt met gelauwerd actrice Maureen Teeuwen, in de schatkist van het Franse Baroktheater en schudt deze leeg in de modder. Gewapend met medicinale volzinnen gaan ze aan de haal met het laatste stuk van de koning van de comédie, Molière.
Maak je avond compleet: ga vooraf eten bij de Gasfabriek!
Over de makers
Tijn, Romijn, Emma en Bram zijn samen collectief BLAUWDRUK. Zij werken de komende twee jaren bij Karavaan i.s.m. Boslab aan nieuwe voorstellingen en hun eigen gezelschap binnen de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten. Ze maken larger-than-life locatietheater, doordrongen van vettig barokke theatraliteit. Ze pakken stoffige boeken uit de boekenkast, trekken die volledig uit elkaar en bouwen van de resten een grootse, nieuwe fictie.
In de pers
"Collectief Blauwdruk maakt van de drijf-invoorstelling Ik hoop op zegen een theaterfeestje dat niet alleen licht en lollig is "
★ ★ ★ ★ Volkskrant
"Dat Hikikomori alsnog veel indruk maakt, komt door de originele vormvondsten en het gulle, schaamteloze spel van deze drie fijne acteurs"
Theaterkrant
"Het is goed voor prachtig toneel met creatieve teksten in een komische mix van archaïsch taalgebruik, doorspekt met Engels en hippe uitdrukkingen"
★ ★ ★ ★ Theaterkrant