Een ingebeelde ziekte

Sprankelend toneel bij een waterzuiveringsinstallatie

Foto: Tibor Dieters

Theater

Het moddervette theaterspel van BLAUWDRUK neemt je mee in een wereld waarin de beste dokter ook de leider van het land is. Getooid met pruiken en gekleed in tutu’s belanden we in het jaar 2371. Aan de vooravond van het kraken van de onsterfelijkheid breekt er alsnog een onverklaarbare, ingebeelde, ziekte uit. Met een dodelijke vertrouwenscrisis als gevolg. 


We verwelkomen je aan het barok-futuristische Ziekenhof van de reinste la reine: hofarts-koningin Argan. Een Ziekenhof gesitueerd bij de NZWI, de waterzuiveringsinstallatie van Alkmaar. Hier mag voorlopig niet gebouwd worden i.v.m. de geurzone. Op deze plek leggen de spelers van Blauwdruk met evenveel chirurgische precisie als onkundige pirouettes, een overvloed aan maatschappelijk wantrouwen bloot. 

Vorig jaar speelde Blauwdruk uitverkochte en extra voorstellingen van ‘Recht op de Hemel’ op Landgoed Tercoulster. In de vierde voorstelling van Blauwdruk duikt het collectief, aangesterkt met gelauwerd actrice Maureen Teeuwen, in de schatkist van het Franse Baroktheater en schudt deze leeg in de modder. Gewapend met medicinale volzinnen gaan ze aan de haal met het laatste stuk van de koning van de comédie, Molière.

Maak je avond compleet: ga vooraf eten bij de Gasfabriek!

 

 

Over de makers

Tijn, Romijn, Emma en Bram zijn samen collectief BLAUWDRUK. Zij werken de komende twee jaren bij Karavaan i.s.m. Boslab aan nieuwe voorstellingen en hun eigen gezelschap binnen de Nieuwe Makersregeling van Fonds Podiumkunsten. Ze maken larger-than-life locatietheater, doordrongen van vettig barokke theatraliteit. Ze pakken stoffige boeken uit de boekenkast, trekken die volledig uit elkaar en bouwen van de resten een grootse, nieuwe fictie. 

 

In de pers

"Collectief Blauwdruk maakt van de drijf-invoorstelling Ik hoop op zegen een theaterfeestje dat niet alleen licht en lollig is "

★ ★ ★ ★  Volkskrant

"Dat Hikikomori alsnog veel indruk maakt, komt door de originele vormvondsten en het gulle, schaamteloze spel van deze drie fijne acteurs"

Theaterkrant

"Het is goed voor prachtig toneel met creatieve teksten in een komische mix van archaïsch taalgebruik, doorspekt met Engels en hippe uitdrukkingen"

★ ★ ★ ★  Theaterkrant

Credits

Concept en tekst: Collectief Blauwdruk | Spel: Maureen Teeuwen, Romijn Scholten, Tijn Panis, Bram Walter | Productie: Emma van Zandvoort | Eindregie: Nina Spijkers | Geluidsontwerp: Rogier Hornman | Tekstbegeleiding: Joachim Robbrecht | Posterbeeld: Tibor Dieters | Coproducenten: Karavaan Festival, Boslab Festival | Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Norma Fonds, BNG Cultuurfonds, Amarte Fonds, Lira Fonds, Alkmaar Maakt Het

Gerelateerde arrangementen

Avontuurlijk theater en eten bij de Gasfabriek

Een uitdagende maaltijd i.c.m. een theatervoorstelling voor degenen met lef!
25 mei t/m 6 juni

Een heerlijke daghap, bij de gasfabriek, in een vega- of vleesvariant in combinatie met de voorstelling 'Een ingebeelde ziekte' van Collectief Blauwdruk.

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Karavaan Festival 2022

26 mei t/m 6 jun

Buitengewoon locatietheater in de hele regio

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 26 mei t/m 6 juni in regio Groot Alkmaar. Van Hemelvaart tot en met Pinksteren het beste locatietheater op buitengewone plekken en een bruisend festivalhart YES IN MY BACKYARD in het Victoriepark met tentjestheater, circus en meer voor de hele familie en elke avond een steengoed concert.

Lees verder

Volg ons op social media!

Neem iemand mee!