Held in blauw

Kleinkunst over de helden in je leven

Foto: Anne van Zantwijk

Theater

Helden. We kennen ze allemaal. Maar hoe word je een held? Kies je daar zelf voor of zetten anderen je op die sokkel? In deze kleinkunstsolo gaat Frédérique op zoek naar haar fascinatie voor de grootste held in haar leven: haar vader. Een ex-militair en uitgezonden als blauwhelm naar Bosnië. Held in Blauw is een solo over cassettebandjes, alles vieren, huilen zoals Bridget Jones en wat Brabantse nuchterheid. Maar bovenal is dit een eerlijke zoektocht naar het verheerlijken van een heldendaad en de effecten daarvan op jezelf.


In de pers

"Met haar enthousiaste vertelstijl, lieve liedjes en slim gebruik van geluidsopnames pakt Arnold het publiek schijnbaar moeiteloos in."

Theaterkrant

Credits

Concept, tekst, spel: Frederique Arnold | Pianist en componist: Bob Tonglet | Eindregie: Daniëlle Schel | Dramaturgisch advies: Laura Simonse

Gerelateerde festivals

Grazende zwaan 2021

10 sept t/m 12 sept

Avontuurlijk theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie!

Grazende Zwaan is een avontuurlijk festival in de Haarlemmermeer voor jong en oud, met theater en meer in de polder. Een vrolijk en bijzonder programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Met een boerenconcert, straattheater, familieprogramma, landgoedtheater en meer!

Lees verder
Foto: Bowie Verschuuren

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen