Het jaar van de man

Cabaret over de moderne man

Cabaret

|

Theater

Mannen, we moeten aan de slag... 2020 is het jaar van de man. Bart & Maarten leggen de moderne man onder de loep, mét al zijn gevoelens en onzekerheden. Want hoe kan het dat we, drie jaar sinds #metoo, nog steeds vasthouden aan onze oude gedragspatronen? Mannen, we moeten aan de slag.


We leren jongens van kleins af aan dat ze stoer en sterk moeten zijn, maar het is tijd om afstand te doen van die traditionele sekserollen. Ben je als man stoer genoeg om ook kwetsbaar te durven zijn? Je onzekerheden te omarmen? De moderne tijd vraagt erom dat we de identiteit van de moderne man en zijn rol in de samenleving herdefiniëren.

Over de makers

Bart Klop en Maarten Hopman zijn beiden afgestudeerd als muziektheatermaker/-performer aan ArtEZ Conservatorium te Arnhem. De afgelopen jaren speelden zij los van elkaar bij o.a. Theatergroep Kwatta, Oerol, Opera Zuid, Het Kameroperahuis, Het Pauperparadijs, Theater Walhalla en De Stormruiter. Ze vinden elkaar in hun cabareteske en
geëngageerde manier van theater maken.

In 2019 wonnen Bart & Maarten met hun voorstelling Het jaar van de man de Publieksprijs op het Café Theater Festival in Utrecht. Hierna tourden zij met de voorstelling door het land en speelden op o.a. Theater Walhalla, NPO Radio 1, Hoogte80 festival, Karavaan Festival, Het Compagnietheater, Showman’s Fair Alkmaar, Het Amsterdam Fringe Festival, het Zonnehuistheater & het Chassétheater.

In februari 2020 stonden zij in de Leidse Schouwburg tijdens de halve finale van het BNNVARA Leids Cabaret Festival en in de halve finale van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2020.

Onderdeel van route

‘Het jaar van de man’ is onderdeel van ons Landgoedtheater en vind je in onderstaande routes:

Zaterdag 12 september:

Zondag 13 september:

Elke route bestaat uit twee voorstellingen en een drankje. De routes duren allemaal plm 1 uur en 45 minuten.

Nieuwsgierig naar de andere routes en voorstellingen in ons Landgoedtheater?
Bekijk alle 10 de Landgoedtheaterroutes

In de pers

"Een vrolijke, muzikale voorstelling met heel veel vaart en (zelf)spot"

Theaterkrant

"Het jaar van de man is de winnaar van de Publieksprijs op het Café Theater Festival 2019 in Utrecht"

Credits

Concept, spel en tekst: Bart Klop, Maarten Hopman | Muziek, piano: Stefan Bos | Coaching: Loes Luca | Fotografie: Roeltje van de Sande Bakhuijzen | Grafisch ontwerp: Glitterstudio

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen