De vrouw die er niet was

Muziektheater over de waarheid

Een voorstelling gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Misschien herinner je je de aanslagen in Parijs in het najaar van 2015. Alexandra Damien was niet aanwezig bij die aanslagen.Ze had krap 20 minuten voor de aanslag besloten haar vrienden toch níet op te zoeken die avond. Op het nippertje heeft zij de aanslagen overleefd. Dat is de realiteit. Drie jaar later wordt Alexandra veroordeeld tot 6 maanden cel. Vanwege “doen alsof”. Het doen alsof ze er wél bij was. Gek? Zoï neemt je mee in het hoofd van deze vrouw. Hoe kwam het zo ver? Wat gebeurde er in het hoofd van Alexandra? Waarom loog ze? Was het pure hebzucht of een kans om erbij te horen? Een energieke muziektheatermonoloog over (onze) eigen waarheden. Want willen we niet allemaal gezien worden?


Zoï studeerde aan het ArtEZ Conservatorium in de richting Muziektheater, waar ze in 2016 afstudeerde met haar eigen voorstelling. Ze was o.a. te zien in de rockopera De Witt of Oranje, Soldaat van Oranje de musical en de popmusical Stil in mij en creëert eigen materiaal. De voorstelling ‘De vrouw die er niet was’ ontwikkelde ze op het Café Theater Festival.

Credits

Spel, tekst en concept: Zoï Duister | Muziek: Daniel Koomen | Regie/begeleiding: Marcel Harteveld

Gerelateerde festivals

Grazende zwaan 2020

12 & 13 september

Avontuurlijk theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie!

Grazende Zwaan is een nieuw festival in de Haarlemmermeer voor jong en oud, met theater en meer in de polder. Een vrolijk en bijzonder programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Lees verder
Foto: Bowie Verschuuren

Volg ons op social media!