If you scream I whisper

Een poëtisch en acrobatisch dansduet bij Johanna’s Bos

Dans, if you scream i whisper: een danseres lift een danser met op de achtergrond de polder
Foto: Moon Saris

Dans

Op een oude aardappelboerderij aan de rand van het Amstelmeer beleef je de schoonheid van dans.


If You Scream I Whisper is een intiem gesprek van twee dansers. Een kunstvorm die draden van empathie en verbeelding samenweeft en een uitnodiging om te voelen in plaats van te denken, om de tijd te nemen in plaats van te haasten. Op het mooie terrein van Johanna’s bos is dit stuk een adempauze.

Het is ook een zachte herinnering aan onze collectieve menselijkheid, waar vooruitgang een genuanceerde dans is van onderling verbonden zielen.

Karavaan ontspruit

De dansvoorstelling If You Scream I Whisper is onderdeel van Karavaan ontspruit! Maak kennis met verschillende makers uit de Karavaan-stal. Laveer over het terrein van Johanna’s Bos en geniet van de zomer gecombineerd met een drietal korte voorstellingen. Deze voorstellingen zijn ook heel leuk voor kids van 15+ en jong volwassenen.

Karavaan Ontspruit

Over de makers

Youri Peters (NL) en Marie Khatib-Shahidi (FR) werken sinds 2015 samen. Ze ontmoetten elkaar bij een muziek- en danscollectief in Parijs, en wonen nu samen in Utrecht. Zo starten ze naast hun werk als dansers een eigen collectief. Youri en Marie dansen veel bij het gezelschap De Dansers. Ze waren al eerder te zien bij Karavaan Festival met de voorstelling Chicago Baby.

In de pers

"INNIG VERSTRENGELDE LEDEMATEN TEMIDDEN VAN WEELDERIGE BRONZEN"

Theaterkrant

Credits

Concept/ choreografie en uitvoering: Marie Khatib-Shahidi, Youri Peters | Muziek compositie: Ruben van Asselt, | Beeld: Jesula Toussaint-Visser

Gerelateerde voorstellingen

Gerelateerde arrangementen

Debuut: drie muzikanten voor een waslijn
Dans, if you scream i whisper: een danseres lift een danser met op de achtergrond de polder
Karavaan Ontspruit

Karavaan ontspruit

Ga op expeditie op Johanna's bos en ontdek 3 toffe voorstellingen
7 juli

Maak kennis met verschillende makers uit de Karavaan-stal. Laveer over het terrein van Johanna’s Bos en geniet van de zomer gecombineerd met een drietal korte voorstellingen. Deze voorstellingen zijn ook heel leuk voor kids van 15+ en jong volwassenen.

kaarten & info

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen