Ik had toch iets meer verwacht van een aardbeving

Absurdistisch theater over redders en rampen

Foto Emil de Jong, bewerking Niels van Heijningen

Ik fiets elke dag dezelfde route en kom altijd langs een groot kruispunt met haaientanden, waar de auto’s aan me voorbij razen. Op een dag vraag ik me af: “Wat als ik nou eens besluit om niet af te remmen?”


Drie brandweerlieden verlangen naar een ramp. Een explosie, een aardbeving, een brand, een tsunami of een kat in een boom. Zodat hun taak helder is en ze eindelijk de held kunnen uithangen. Hoe verhouden zij zich tot hun brandweerpak, elkaar en een wereld waarin alles te controleren lijkt? Is er nog wel plek voor een alles overrompelende ramp?

 ‘Ik had toch iets meer verwacht van een aardbeving’ is een absurdistische, fysieke voorstelling over de rol van redder in de 21e eeuw. Redders die zelf eens gered willen worden. Een voorstelling die zoekt naar het onverwachte in onze verwachtingen. 

Deze voorstelling is onderdeel van de Winterkaravaan. De Winterkaravaan is een expeditie waarbij je 3 voorstellingen ziet en winters eten en drinken onderdeel zijn van je ochtend of middag uit. Kijk hier naar alle voorstellingen.

 

Over de makers

Luna Joosten is regisseur, theater en schrijver en studeerde dit jaar af aan de regie-opleiding in Maastricht. Haar voorstellingen vertrekken vaak vanuit de vraag: wat doen we hier op aarde als niemand weet hoe het moet? Dit vertaalt ze in haar werk naar een absurde theatrale werkelijkheid: een wereld vol pindakaaspotten, de rand van een zwembad of brandweermannen die wachten op een ramp. 

Voor ‘Ik had toch iets meer verwacht van een aardbeving’ werkt Luna samen met acteurs Niels van Heijningen, Dagmar Ketelaers en Emile Rogissart. Niels studeerde dit jaar af aan de mime-opleiding in Amsterdam. Dagmar studeerde in 2020 af van de acteursopleiding in Utrecht, waarvan Emile nu in zijn afstudeerjaar zit. 

 

Credits

Concept en regie: Luna Joosten | Spel: Emile Rogissart, Dagmar Ketelaers, Niels van Heijningen | Artistiek coach: Jessie L’Herminez | Met dank aan: Ad Baltus, Brandweer Stompetoren, Dirk en Gerda van Merbel, Amarte Fonds, Olland-Buisman Stichting | Creatief producent:: Karavaan

Gerelateerde festivals

Winterkaravaan 2021

23 t/m 30 dec

Het leukste theateruitje tussen kerst en oud&nieuw!

De Winterkaravaan is weer in aantocht! Het is inmiddels de 6e editie; het begint voor velen een terugkerend uitje te worden. De succes-ingrediënten blijven ongewijzigd; theater, een expeditie, smakelijke stamppot en winters bier.

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Volg ons op social media!