Janos en de walvis

Theatraal concert vol circus en muziek

janos en de walvis

Muziektheater

Het verhaal van Janos, een jongen die oog in oog komt te staan met een walvis die door een circusgezelschap uit zijn zee is gehaald.


Janos woont op een plek waar de tijd stilstaat. Nooit gebeurt er iets. Maar dan arriveert er een circus met een grote scheepscontainer. Uit de container klinkt een klaagzang. Het geluid van de laatste nog levende walvis. Iedereen wil dit indrukwekkende dier zien nu het nog kan.  

Janos is nieuwsgierig. Maar wanneer hij oog in oog met dit prachtige dier staat  begint hij zich af te vragen of de walvis niet eigenlijk gered zou moeten worden Janos en de Walvis is een spannend theatraal concert, boordevol (muzikale) verrassingen en prachtige meerstemmigheid. Een duister sprookje geïnspireerd op de mysterieuze film ‘Werckmeister Harmonies’ van Béla Tarr.

Over de makers

Wie Walvis maakt ontroerend muziektheater voor jong en oud. Ze kijken met een grote nieuwsgierigheid naar de wereld om ons heen en proberen deze middels verhalen beter te begrijpen.

De verhalen van Amarins Romkema, bedenker en schrijver van de voorstellingen van Wie Walvis, zijn universeel en voor iedereen te begrijpen. Met een poëtische beeldtaal, humor en een eigenzinnige muzikale handtekening heeft Wie Walvis een geheel eigen stijl weten te ontwikkelen binnen het jeugdtheaterlandschap.

Credits

Script en muziek: Amarins Romkema | Accordeon en zang: Fiora Beuger | Contrabas: Donné la Fontaine | Acrobatiek: Stephen Owino | Gitaar, ukelele, charango, zang: Amarins Romkema | Elektrische gitaar, zingende zaag: Carlos Zorita Diaz

Gerelateerde festivals

Festival Grazende Zwaan 2024

13 t/m 15 sept

Theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie voor jong en oud

Op landgoed en boerderij Kleine Vennep zie je uitbundig locatietheater, een boerderijconcert én een dinnershow in de monumentale schuur. Voor kinderen is er een uitgebreid programma met theater, circus, doe-activiteiten en nog veel meer. Zo komt dit jaar de musical Sjakie en Jopie naar Grazende Zwaan!

Lees verder
grazende zwaan: een oranje zwaan met kuikens in knalroze achtergrond

Gerelateerd nieuws

Scenefoto BRAS met leden van BOT
Geert Snoeijer

KARAVAAN BRENGT LOCATIETHEATER VOOR JONG EN OUD IN NAZOMERS FESTIVAL GRAZENDE ZWAAN

NIEUW VENNEP - Van 13 tot en met 15 september vindt Grazende Zwaan weer plaats op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Geniet met het hele gezin van familietheater, circus en diverse activiteiten, of nodig je vrienden uit voor locatietheater, boerderijconcert of een dinershow. De kaartverkoop is vandaag gestart.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen