Klimaatrecept

Alles over je eten van morgen

Foto: Erik Reis

In ons festivalhart vind je het Klimaatrecept: een gezellige aanschuif-tafel waar je terecht kunt met al je vragen over lekker eten en toch iets goeds doen voor het klimaat.


Hoe maak je een lekkere vegetarische maaltijd? Waarom is biologisch eten vaak duurder? En waar komt het eten op je bord eigenlijk vandaan? Dagelijks gaat Marjon Moed op EkoSafari in de Ekoplaza, op zoek naar onbeminde producten. Daarnaast is er van alles te proeven, ontdekken en te delen.

Ekoplaza en Karavaan werken samen aan lekker eten voor de wereld van morgen. En dat kun je proeven in de festivalmaaltijd die we dagelijks serveren! Overheerlijk eten met de (h)eerlijke ingrediënten van Ekoplaza en weet je wat? Het recept krijg je mee naar huis!

Foto: Keith Montgomery
Aan tafel! - een live podcast

Dagelijks om 19:30 luister je mee naar Aan tafel: een live podcast waarbij Marjon telkens met een andere voedselexpert in gesprek gaat, zoals een boer, een kok of de oprichter van een voedselbos. Uiteraard zijn er ook de terugkerende, vaste rubrieken zoals Bellen met de Boer, Lekker Lokaal en de Guilty Pleasure.

Op zondag 29 mei en maandag 6 juni is er een speciale kindereditie van Aan tafel! De live podcast van de kindereditie start om 15:00.

Luister hier alle podcasts terug.

Klimaatrecept tafelgasten 'Aan Tafel!'

26 mei: Arjan & Pelle Nijdam (Ekoplaza)

27 mei: Loes Kreemers (gedragsonderzoeker duurzaam gedrag)

28 mei: Naomi Nieuwenhuis (helend chefkok)

29 mei: Elles Kroon (boerderijwinkel De Poldermeester)

1 juni: Brian Luikel (kok, restaurant Neder)

2 juni: Patrick de Cock (Buurderij Alkmaar)

3 juni: Jorien de Gans (orthomoleculair voedingsdeskundige)

4 juni: Linda Appelman (initiator voedselbos Heer Ikigai)

5 juni: Zaza Versteeg (Herenboeren, duinstreek)

6 juni: Wiebe van Erkelens (klimaatburgemeester Alkmaar)

Credits

Concept: Karavaan, Marjon Moed | In samenwerking met: Ekoplaza | Presentatie: Marjon Moed | Jingle: Freek Reijnders | Bouw buitenbar: Ed Jongejeugd

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2022

26 mei t/m 6 jun

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 26 mei t/m 6 juni (Hemelvaart t/m Pinksteren).

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Gerelateerd nieuws

EKOPLAZA FESTIVAL DEAL

Ekoplaza en Karavaan werken samen aan lekker eten voor de wereld van morgen. Ontdek het zelf met de Ekoplaza Festival Deal: doe voor min. € 25,- boodschappen bij Ekoplaza en ga gratis naar tentjestheater! En kom natuurlijk eten in het pop-up restaurant in het festivalhart!

Lees verder

Volg ons op social media!

Neem iemand mee!