Mijn 8.26% staat op ontploffen

Een ongewone balletvoorstelling over ons volle hoofd

Foto: Keith Montgomery


In een wereld waarin alleen maar plaats lijkt te zijn voor de overpeinzingen van het rationele hoofd, raken zware dikke hoofden al dansend de weg kwijt. Met behulp van Tchaikovsky’s Notenkraker proberen ze de overige 91,74% van de mens weer een betekenisvolle rol te geven.

De klok is vergeten welk uur ze mag slaan. Buiten is de aardbol in een dikke laag sneeuw verpakt. Over haar korst lopen hongerige, zware, dikke hoofden met te kleine lichamen door de straten: het arme, gekke beestje op twee benen raakt steeds meer de weg kwijt. 

Een aantal lichamen zoekt naar betekenis in een wereld waarin alleen maar plaats lijkt te zijn voor de overpeinzingen van het rationele hoofd. Met behulp van Tchaikovsky’s Notenkraker proberen ze de overige 91,74% van de mens weer een betekenisvolle rol te geven.

Deze voorstelling is onderdeel van het complete uitje Winterkaravaan. Tijdens Winterkaravaan zie je 3 voorstellingen van jonge makers in Zuidschermer. Daarnaast krijg je een heerlijke winterse maaltijd en kun je genieten van gluhwein.

Over de makers

Emma van den Elshout is een jonge theatermaker die dit jaar afstudeert aan de Toneelacademie van Maastricht. Ze liep stage bij Seven Lost Songs, een productie van het Noord Nederlands Toneel onder regie van Mart van Berckel.

Noah Janssen studeert dit jaar af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en liep stage bij Anders is een hele normale Zweedse voornaam, een jeugdtheatervoorstelling van Bambi en Artemis.

 

 

 

Credits

Regie: Noah Janssen, Emma van den Elshout | Spel: Annabel Koele, Tabor Idema | Artistieke begeleiding: Ricardo Anemaet | Toneelbeeld: Merel de Vroome | Met dank aan: Anne Marsman, Janivo stichting, Juul Spoor, Sverre Polak, Gemeente Alkmaar | Creatief producent: Karavaan

Gerelateerde festivals

Winterkaravaan 2022

23 t/m 30 dec

Het leukste theateruitje tussen kerst en oud&nieuw!

De Winterkaravaan is weer in aantocht! Het is inmiddels de 7e editie; het begint voor velen een terugkerend uitje te worden. We hebben een avontuurlijke collectie voor je samengesteld met 3 splinternieuwe theatervoorstellingen.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Cart