MIMESIS

Een (anti) randstedelijke voorstelling

Keith Montgomery

Theater

DISCLAIMER: dit is een marketingtekst. Het is 121 woorden en duurt maximaal 1 minuut.


Hij zoeft met 30 km/h voorbij. Hij rinkelt of toetert als je anderen wil inhalen. Hij is te vinden via jouw GPS. Hij toont een doodshoofd en blaft als dieven het aanraken. Als het ziek is, gaat het naar de bikedoctor. Jij bent de baas op de weg. Het is een fiets. Het is meer dan alleen een fiets. Het is een VanMoof. De anderen hebben ‘m ook, dus waarom jij niet?

 

MIMESIS = iets begeren – puur omdat de ander het begeert.

 

Sweder en Julie brengen een (anti) randstedelijke voorstelling over de hang naar collectiviteit in een individualistische samenleving omgeven door humor, bomvol tegenstellingen, expliciete teksten en filosofische inzichten.

Over de makers

Sweder de Sitter en Julie Boellaard, afgestudeerd aan de Acteursopleiding van de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, maken vanuit hun gedeelde gevoel voor humor en talige conflicten documentair-filosofische voorstellingen. Hun eerste voorstelling Illuminate Illusion werd door het productiehuis Via Rudolphi geselecteerd voor Het Debuut, waarna een landelijke tournee volgde.

Julie Boellaard speelde eerder onder andere bij het NUT,  NITE (Noord Nederlands Toneel & Club Guy en Roni), Maas Theater&Dans en Girls in Woods. Sweder de Sitter speelde onder andere bij muziektheatergezelschap KASSETT, Holland Opera, Werkplaats Walhalla en het Wilminktheater.

OVER WINTERKARAVAAN

Deze voorstelling is onderdeel van de Winterkaravaan. Tijdens Winterkaravaan nemen we je mee op expeditie door Stompetoren. Op drie locaties zie je prachtige voorstellingen van jonge makers. Daarnaast is een winterse maaltijd aan lange tafels onderdeel van het programma. Met je ticket zie je dus 3 voorstellingen en ga je lekker eten.

Credits

Concept, tekst en spel: Sweder de Sitter, Julie Boellaard | Coach: Rosa van Leeuwen

Gerelateerde arrangementen

premiere

Winterkaravaan 2023

Het leukste theateruitje tussen Kerst en Oud & Nieuw!
23 t/m 30 dec

We gaan dit jaar op expeditie in Stompetoren. Op drie toffe plekken ontdek je nieuwe en avontuurlijke pareltjes van jonge theatermakers! Onderdeel van de beleving is een heerlijk winterse maaltijd.

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Winterkaravaan 2023

23 t/m 30 dec

Het leukste theateruitje tussen Kerst en Oud & Nieuw!

De Winterkaravaan is weer in aantocht! Het is inmiddels de 8e editie; het begint voor velen een terugkerend uitje te worden. We hebben een avontuurlijke collectie voor je samengesteld met 3 splinternieuwe theatervoorstellingen.

Lees verder
Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets