Ningen

Dansstuk over hoe de mens zich staande houdt in een woelige wereld

Foto:Keith Montgomery

Dans

Laat je meenemen naar een leegstaande loods en meevoeren door vier verschillende, jonge dansers. Onder leiding van dansmaker Gerinio Triebel nemen zij met dans, muziek en spoken word de effecten van de pandemie op de mens onder de loep.


Vanuit hun eigen achtergronden en ervaringen geven zij hun perspectief en vertellen ze hun verhaal. Ningen is geïnspireerd op het album ‘MENS’ van Wende Snijders.
Leuk weetje: ‘Ningen’ is ‘mens’ in het Japans, maar ook ‘niemand’ in het Portugees

Deze voorstelling is onderdeel van de Winterkaravaan. De Winterkaravaan is een expeditie waarbij je 3 voorstellingen ziet en winters eten en drinken onderdeel zijn van je ochtend of middag uit. Kijk hier naar alle voorstellingen.

Over de makers

Gerinio studeerde Urban Contemporary Dance aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na zijn afstuderen in 2020 wilde hij zich verder ontwikkelen en besloot sociologie te gaan studeren. Hiermee wil hij inhoudelijk meer achtergronden en gewicht kunnen geven aan de sociaal-maatschappelijke thema’s die een belangrijke rol spelen in zijn werk.

Credits

Dansmaker: Gerinio Triebel | Dansers: Gerinio Triebel, Amber Smits, Romy Reckers, Giovanni van Gom | Artistiek coach: Manu van Kersbergen | Met dank aan: Aad Stam, Stam Transport Schermerhorn | Creatief producent:: Karavaan

Gerelateerde festivals

Winterkaravaan 2021

Uitgesteld wegens corona-virus
23 t/m 30 dec

Het leukste theateruitje tussen kerst en oud&nieuw!

Door coronamaatregelen werd de Winterkaravaan een paar dagen voor de premiere gecanceld. De Winterkaravaan is verplaatst naar 2 t/m 6 juni 2022.

Lees verder
foto: Emil de Jong, bewerking: Mischa Pranger

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen