Pagliaccio’s droom

Clownerij is zijn enige uitweg

Muziektheater

Ontmoet Isan Vos, een chronische grappenmaker in strijd met zichzelf


In de coulissen van het wereldtoneel staat Isan op het punt de rol aan te nemen van Pagliaccio, een vergeten clown uit een stoffige opera. Het laatste half uur gebruikt hij om zijn hart te luchten over zijn leven als clown. Openlijk begint hij zich af te vragen of de rol zijn leven niet heeft overgenomen. Tussen de grappen door mijmert hij over waar zijn personage eindigt en zijn eigen identiteit begint,  een zoektocht die hem dwingt zijn clownsmasker af te zetten en de echte Isan te ontdekken.

Een muziektheatrale voorstelling op het grensgebied van humor en pijn, gevuld met onvervalste drama uit de opera, een lach, een traan en een gebroken neus. Clowns acts in tranen en overpeinzingen met een punchline!

Over de makers

Isan Vos en Femke Brinksma studeerden in 2023 af aan het ArtEZ Conservatorium Arnhem in de richting Muziektheater. Isan is acteur, multi-instrumentalist en componist. Hij was afgelopen zomer te zien in de voorstelling POPPY van Theatergezelschap Vis à  Vis. Femke is theatermaakster en vocalist. Zij speelde afgelopen voorjaar in ‘De Tempel’ van Firma Mes. Samen maken Isan en Femke absurdistisch theater met muziek als drijvende motor. 

OVER WINTERKARAVAAN

Deze voorstelling is onderdeel van de Winterkaravaan. Tijdens Winterkaravaan nemen we je mee op expeditie door Stompetoren. Op drie locaties zie je prachtige voorstellingen van jonge makers. Daarnaast is een winterse maaltijd aan lange tafels onderdeel van het programma. Met je ticket zie je dus 3 voorstellingen en ga je lekker eten.

In de pers

"een mooie, melancholische karakterstudie in een prachtig snuisterijendecor"

★ ★ ★ ★  Volkskrant

"Isan Vos, die samen met regisseur Femke Brinksma Pagliaccio’s droom maakt, zet hoog in. Ze hebben voor een oorspronkelijke, onorthodoxe uitvoering gekozen die intrigeert, verbaast, ontroert, maar het publiek ook voor raadsels plaatst. Het duo Brinksma en Vos vormt beslist een interessante belofte."

Theaterkrant

Credits

Concept: Isan Vos, Femke Brinksma | Regie: Femke Brinksma, Harm van Geel | Spel: Isan Vos | Tekst: Isan Vos, Femke Brinksma | Muziek: Isan Vos, Femke Brinksma, Felix Draisma | Coach: Harm van Geel | Met dank aan: Theaterbroedplaats De Sloot

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen