Pagliaccio’s droom

Clownerij is zijn enige uitweg

Keith Montgomery

Muziektheater

Ontmoet Isan Vos, een chronische grappenmaker in strijd met zichzelf


In de coulissen van het wereldtoneel staat Isan op het punt de rol aan te nemen van Pagliaccio, een vergeten clown uit een stoffige opera. Het laatste half uur gebruikt hij om zijn hart te luchten over zijn leven als clown. Openlijk begint hij zich af te vragen of de rol zijn leven niet heeft overgenomen. Tussen de grappen door mijmert hij over waar zijn personage eindigt en zijn eigen identiteit begint,  een zoektocht die hem dwingt zijn clownsmasker af te zetten en de echte Isan te ontdekken.

Een muziektheatrale voorstelling op het grensgebied van humor en pijn, gevuld met onvervalste drama uit de opera, een lach, een traan en een gebroken neus. Clowns acts in tranen en overpeinzingen met een punchline!

Over de makers

Isan Vos en Femke Brinksma studeerden in 2023 af aan het ArtEZ Conservatorium Arnhem in de richting Muziektheater. Isan is acteur, multi-instrumentalist en componist. Hij was afgelopen zomer te zien in de voorstelling POPPY van Theatergezelschap Vis à  Vis. Femke is theatermaakster en vocalist. Zij speelde afgelopen voorjaar in ‘De Tempel’ van Firma Mes. Samen maken Isan en Femke absurdistisch theater met muziek als drijvende motor. 

OVER WINTERKARAVAAN

Deze voorstelling is onderdeel van de Winterkaravaan. Tijdens Winterkaravaan nemen we je mee op expeditie door Stompetoren. Op drie locaties zie je prachtige voorstellingen van jonge makers. Daarnaast is een winterse maaltijd aan lange tafels onderdeel van het programma. Met je ticket zie je dus 3 voorstellingen en ga je lekker eten.

Credits

Concept: Isan Vos, Femke Brinksma | Regie: Femke Brinksma | Spel: Isan Vos | Tekst: Isan Vos, Femke Brinksma | Muziek: Isan Vos, Femke Brinksma | Coach: Harm van Geel

Gerelateerde arrangementen

premiere

Winterkaravaan 2023

Het leukste theateruitje tussen Kerst en Oud & Nieuw!
23 t/m 30 dec

We gaan dit jaar op expeditie in Stompetoren. Op drie toffe plekken ontdek je nieuwe en avontuurlijke pareltjes van jonge theatermakers! Onderdeel van de beleving is een heerlijk winterse maaltijd.

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Winterkaravaan 2023

23 t/m 30 dec

Het leukste theateruitje tussen Kerst en Oud & Nieuw!

De Winterkaravaan is weer in aantocht! Het is inmiddels de 8e editie; het begint voor velen een terugkerend uitje te worden. We hebben een avontuurlijke collectie voor je samengesteld met 3 splinternieuwe theatervoorstellingen.

Lees verder
Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets