Sturmpje

Uitbundige theatervoorstelling die poogt een revolutie te ontketenen

Muziektheater

|

Volwassenen

Plötzlich ganz verbonden met een stokoude stroming uit ons buurland op rechts, gaat B&C samen met haar publikum op zoek naar een Sturm und Drang anno 2022. We volgen ons instinct, luisteren naar onze passies en emoties en gooien onze rationaliteit en alle beleefdheid die zij met zich meebrengt aan de kant! Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt.


Op zoek naar een manier om met hun werk alle wereldproblematiek op te lossen, stuitten drie jonge actrices op een eeuwenoude kunststroming. In de Sturm und Drängers uit de achttiende eeuw vinden ze hun gelijken. Bombastisch revolutionair willen ze kunstnormen verbreken, systeemregels verbreden en de wereld veranderen.

Een hartstochtelijke poging om tussen de biertafels een revolutie te ontketenen. Auf geht’s!!

Over de makers

Blond & Cynisch is een theatercollectief bestaande uit Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis en Emma Vermeulen. In 2021 studeerden zij af aan de Arnhemse Toneelschool (ArtEZ). Samen zoeken ze naar een nieuwe, intersectioneel feministische theatrale taal. Sturmpje is het eerste deel in het drieluik Sturm und Drang, dat ze als Nieuwe Makers ism Theater Ins Blau in 2022 maken.

In de pers

"De voorstelling is lekker weird en beklijft daardoor absoluut" "

Theaterkrant

Credits

Concept, tekst en spel: Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis, Emma Vermeulen | Eindregie: Lara van Hoof | In coproductie met: Theater Ins Blau | Met dank aan: Café Theater Festival, Theaterhaus Jena, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Gemeente Arnhem, Janivo stichting

Gerelateerde festivals

Grazende zwaan 2022

9 t/m 11 sept

Avontuurlijk theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie!

Festival Grazende Zwaan is een avontuurlijk festival voor jong en oud. Met buitentheater voor kinderen en volwassenen, circus, musical, workshops (hutten bouwen, kleien, zingen enz), en fijne terrassen op een prachtig landgoed! Kom ook nazomeren met dit vrolijke en bijzondere programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Lees verder
Foto: Moon Saris

Volg ons op social media!

tickets

Cart