Sturmpje

Uitbundige theatervoorstelling die poogt een revolutie te ontketenen

Muziektheater

|

volwassenen

Plötzlich ganz verbonden met een stokoude stroming uit ons buurland op rechts, gaat B&C samen met haar publikum op zoek naar een Sturm und Drang anno 2022. We volgen ons instinct, luisteren naar onze passies en emoties en gooien onze rationaliteit en alle beleefdheid die zij met zich meebrengt aan de kant! Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt.


Op zoek naar een manier om met hun werk alle wereldproblematiek op te lossen, stuitten drie jonge actrices op een eeuwenoude kunststroming. In de Sturm und Drängers uit de achttiende eeuw vinden ze hun gelijken. Bombastisch revolutionair willen ze kunstnormen verbreken, systeemregels verbreden en de wereld veranderen.

Een hartstochtelijke poging om tussen de biertafels een revolutie te ontketenen. Auf geht’s!!

Over de makers

Blond & Cynisch is een theatercollectief bestaande uit Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis en Emma Vermeulen. In 2021 studeerden zij af aan de Arnhemse Toneelschool (ArtEZ). Samen zoeken ze naar een nieuwe, intersectioneel feministische theatrale taal. Sturmpje is het eerste deel in het drieluik Sturm und Drang, dat ze als Nieuwe Makers ism Theater Ins Blau in 2022 maken.

In de pers

"De voorstelling is lekker weird en beklijft daardoor absoluut" "

Theaterkrant

Credits

Concept, tekst en spel: Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis, Emma Vermeulen | Eindregie: Lara van Hoof | In coproductie met: Theater Ins Blau | Met dank aan: Café Theater Festival, Theaterhaus Jena, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Gemeente Arnhem, Janivo stichting

Gerelateerde arrangementen

Landgoedtheater voordeelticket

2 superleuke landgoedtheatervoorstellingen en een drankje op het bruisende landgoed
10 en 11 Sept

Landgoedtheater, omdat de locatie Kleine Vennep officieel een landgoed is! Toffe voorstellingen verstopt op plekken op het landgoed. We hebben vijf verschillende voorstellingen geselecteerd. De voorstellingen kun je losboeken, maar je kan ook gebruik maken van een voordeelticket.

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Grazende zwaan 2022

9 t/m 11 sept

Avontuurlijk theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie!

Grazende Zwaan is een avontuurlijk festival in de Haarlemmermeer voor jong en oud, met theater en meer in de polder. Een vrolijk en bijzonder programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Met een circustheatershow, boerderijconcert, straattheater, familieprogramma, landgoedtheater en meer!

Lees verder
Foto: Moon Saris

Volg ons op social media!

Neem iemand mee!