Sonder

Een thrilleropera

Foto: Sjoske Buursink

Muziektheater

Een vrouw in een vrij lege kamer. Er staat een stoel, er hangt een schilderij en op de muur zit een geel behang met een uitgebreid patroon. Het schilderij valt van de muur. De vrouw pakt het op en hangt het weer terug. Ze overtuigt zichzelf ervan dat dit nog nooit eerder is gebeurd.


“Dit behang hangt er al zo lang
er was ooit een plan om het
af te krabben
maarja”

In Sonder zien we een vrouw die zichzelf in de wereld verliest en die de wereld in zichzelf verliest. Ze houdt zich schuil in een kamer, ter bescherming van zichzelf. Maar juist in die kamer zal ze haar donkerste kanten ontdekken…Met een fascinerende tekst van een van Nederlands’ beste toneelschrijvers: Jibbe Willems.

Ben je als mens niet veel meer ‘jezelf’ als je alles toelaat, het goede en het slechte, en de controle af en toe loslaat? Sonder gaat niet over waanzin of gekte, maar over de meerstemmigheid die in ieder individu huist.

Over de makers

Collectief Ludvik is een muziektheatercollectief dat voorstellingen maakt op het grensvlak van muziektheater en opera, met muziek als de motor van het verhaal. Met herkenbare en persoonlijke thema’s maakt Ludvik opera’s voor de 21e eeuw. In 2018 maakte Collectief Ludvik in de Winterkaravaan haar debuut.

Credits

Concept: Collectief Ludvik | Regie: Stijn Dijkema | Tekst: Jibbe Willems | Muziek: Stan Geurts | Spel/zang: Anne Wielink, Maartje Goes, Milou Peters, Jasper van Hofwegen | Piano: Ella Kamerich | Viool: Maartje Goes | Decor en kostuums: Timo Arling | :

Gerelateerde arrangementen

uitverkocht

Voordeelticket Tentjestheater in het park

2 superleuke tentjestheatervoorstellingen en een drankje op het bruisende festivalhart
26 mei t/m 6 juni

Op YES IN MY BACKYARD, het festivalhart van Karavaan in het groene Victoriepark in Alkmaar, staan verschillende theatertentjes waar elke twee dagen andere voorstellingen te beleven zijn. In de gezellige tentjes zit je dicht op de acteurs en zie je korte toffe voorstellingen. Schuif aan in deze kleine huiskamers van theatermakers!

kaarten & info

Gerelateerde festivals

Yes in my backyard 2022

26 mei t/m 6 jun

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 26 mei t/m 6 juni (Hemelvaart t/m Pinksteren).

Lees verder
Foto: Emil de Jong

Gerelateerd nieuws

Foto: Emil de Jong

3 x nieuwe teksten van Jibbe Willems op Karavaan Festival

Toneelschrijver Jibbe Willems is 3 keer op Karavaan Festival met een nieuwe tekst: de opera Kaapdiegoeiekoop (Silbersee & Gouden Haas, premiere), het theaterstuk The Promised Land (Young Gangsters, premiere) en de thrilleropera Sonder (Collectief Ludvik). Van 26 mei t/m 6 juni spelen de voorstellingen tijdens het festival meerdere dagen in regio Alkmaar.

Lees verder

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen