3 x nieuwe teksten van Jibbe Willems op Karavaan Festival

Foto: Emil de Jong

Toneelschrijver Jibbe Willems is 3 keer op Karavaan Festival met een nieuwe tekst: de opera Kaapdiegoeiekoop (Silbersee & Gouden Haas, premiere), het theaterstuk The Promised Land (Young Gangsters, premiere) en de thrilleropera Sonder (Collectief Ludvik). Van 26 mei t/m 6 juni spelen de voorstellingen tijdens het festival meerdere dagen in regio Alkmaar.


Het libretto van Kaapdiegoeiekoop schreef Jibbe Willems in een Neder-Koloniale pidging, een mengvorm van talen die gesproken worden in voormalige Nederlandse kolonies. Papiaments, Sranantongo en Zuid-Afrikaans en hier en daar wat Indonesisch. Vertolkt door een cast van multiperformers die met zang, muziek, percussie dans en spoken word deze oeropera tot leven brengen.
Kaapdiegoeiekoop is het laatste deel in de trilogie oeropera’s van Silbersee met teksten van Jibbe Willems, die allen in premiere gingen op Karavaan Festival.

Voor Young Gangsters schreef Jibbe Willems The Promised Land.Een oldschool Western in outerspace over het einde van de aarde.The Promised Land is spectaculair vechttheater over de clash tussen de kapitalistische en spirituele betekenis van land.
Saddle up and hold on tight!

Collectief Ludvik vroeg Jibbe Willems een tekst te schrijven voor een thrilleropera. In Sonder zien we een vrouw die zichzelf in de wereld verliest en die de wereld in zichzelf verliest. Ze houdt zich schuil in een kamer, ter bescherming van zichzelf. Maar juist in die kamer zal ze haar donkerste kanten ontdekken… Met muziek van Stan Geurts.

 

 

Recent nieuws

ouderen op buitenplaats akerendam tijdens volbloeiers
Foppe Schut

NATTE MAAR MOOIE TWEEDE EDITIE VAN OUDERENFESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK

BEVERWIJK - Een groot publiek verzamelde zich, ondanks de regen, afgelopen vrijdag op buitenplaats Akerendam in Beverwijk voor de tweede editie van ouderenfestival VOLBLOEIERS. Het thema van dit jaar was Frankrijk.

Lees verder
Scenefoto Ik hoop op zegen
Tibor Dieters

KARAVAAN EN COLLECTIEF BLAUWDRUK ZETTEN THEATERSTAD ALKMAAR OP DE KAART

ALKMAAR - Op 3 juli maakte het Fonds Podiumkunsten, de landelijke verdeler van theatersubsidies, de besluiten bekend voor de periode 2025-2028. In Alkmaar worden Karavaan en Collectief BLAUWDRUK met lovende woorden gehonoreerd. Voor het eerst heeft de stad hiermee een festival én een volwassen theatergezelschap die vanuit het Rijk worden ondersteund.

Lees verder
Tribute band Mirage op foto

COVERBAND FLEETWOOD MAC SLUIT FESTIVAL VOLBLOEIERS IN BEVERWIJK AF

BEVERWIJK - Op vrijdag 12 juli brengt Karavaan het seniorenfestival Volbloeiers, na een uitverkochte eerste editie, opnieuw naar Buitenplaats Akerendam. Tijdens een avondvullend programma worden festivalbezoekers meegenomen op een muziektheatrale route, met als afsluiter coverband Fleetwood Mac.

Lees verder

Volg ons op social media!

Winkelwagen