Sprokkeltocht

Theatrale fietsroute over het eetbare landschap

Foto: Emil de Jong

Stap op de fiets en laat je meevoeren op een prachtige route door het eetbare landschap van Noord-Holland. We nemen je mee langs malende molens, innovatieve voedselbedrijven en ontkiemende boerenakkers. Onderweg stop je voor de splinternieuwe voorstelling TREK, muziektheater vol (gew)etensvragen. Honger nog niet gestild? We geven je een knapzak mee vol met lekkernijen en onderweg staat je nog meer lekkers te wachten. Een heerlijke en complete middag uit dus! (Startpunt: Hortus, Alkmaar)


Over de voorstelling TREK

Onderweg stop je bij het biologisch dynamisch tuindersbedrijf de Lepelaar in Sint Maarten voor het muziektheater TREK. Splinternieuw locatietheater over de voedselketen. Wat is de visie van een hardwerkende boer? Wat beweegt de bewust biologische supermarkt, de vleeseter, de veganist, de beleidsmaker? En wat krijg je als je al deze verschillende perspectieven samenvoegt: TREK!


Deze kraakverse voorstelling, boordevol maatschappelijk debat is onderdeel van de fietsroute Sprokkeltocht.


Over de makers

Karavaan werkt sinds 2019 samen met ArtEZ Muziektheater. Onder leiding van regisseur Hanna van Mourik Broekman (artistiek leider theatergezelschap Stormkamer) maken 13 studenten Muziektheater van het ArtEZ Conservatorium uit Arnhem een voorstelling rondom de vraag welke verantwoordelijkheden je hebt als voedselconsument. Wie is er bereid zijn tanden in zijn eigen eetgedrag te zetten?


Credits

Van: Karavaan, ArtEZ Muziektheater | Concept: Karavaan | Regie TREK: Hanna van Mourik Broekman | Spel TREK: Lisanne Helwig, Christopher van der Meer, Marlous van Noordwijk, Anne Peters, Charlotte Rackwitz, Edo Stolk, Tiffany Vicario, Siebe de Vries, Jasper Brinkman, Laura Geurts, Annemijn Sluijs, Maggie Symonds, Zola Westerhof | Met dank aan: Gemeente Alkmaar, Fonds Podiumkunsten, Ekoplaza, Tuinderij de Lepelaar, Bejo Zaden, Vezet, Krijn Poppe, Donald Smit (Restaurant Hofman), Albert Heijn, B-Four Agro, Loeigoeiezuivel.nl, Bolletjescafรฉ De Klok, Hortus Alkmaar, Pluktuin van Geesje

Gerelateerde festivals

Op Stap Met Karavaan

21 t/m 30 mei

Maak de theatrale ontdekkingsreiziger in je wakker

Eind mei presenteren wij: ๐—ข๐—ฝ ๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐—ฝ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ž๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป! Ben je het thuiszitten ook zo zat? Dan is het tijd om de theatrale ontdekkingsreiziger in je wakker te maken!

Lees verder
Foto: Bowie Verschuuren

Gerelateerd nieuws

Foto: Emil de Jong

Karavaan presenteert nieuwe theatrale fietsroute Sprokkeltocht met muziektheater TREK

21 t/m 30 mei presenteert Karavaan de Sprokkeltocht. Een theatrale fietsroute over en door het eetbare landschap van Noord-Holland met onderweg de premiรจre van het muziektheater TREK op biologisch dynamisch tuindersbedrijf De Lepelaar in Sint Maarten.

Lees verder
Foto: Bowie Verschuuren

Op Stap met Karavaan 21 t/m 30 mei: serie nieuwe voorstellingen in een landschappelijk jasje

โ€˜Op Stap met Karavaanโ€™ is een serie nieuw gemaakte locatietheater-voorstellingen in een landschappelijk jasje, kleinschalig en coronaproof. Met een fietstocht, een dorpsbeleving, een geluidswandeling en muziektheater wordt het 21 t/m 30 mei weer volop genieten van buitengewoon theater!

Lees verder
Met dank aan

Volg ons op social media!