Winterkaravaan-makers bij Karavaan Festival 2017

Voor de Winterkaravaan selecteerden en begeleidden we 5 jonge makers om een voorstelling te maken vanuit hun perspectief op De Nieuwe Wereld. Bezoekers aan de Winterkaravaan ontdekten deze 5 totaal uiteenlopende voorstellingen tijdens een expeditie door de leegstaande Ringersfabriek. Alle voorstellingen werden bijzonder goed ontvangen!
We hebben theatermaker Anne Roos Rosa de Carvalho uitgenodigd om de komende twee jaar verder samen met Karavaan te werken. Anne ontdekte bij Karavaan dat werken op locatie haar enorm uitdaagt en haar werk versterkt. Ze had altijd al wel het vermoeden, maar nu weet ze het zeker!
Anne’s werk is vernieuwend in vorm en presentatie; ze kijkt bijzonder goed naar een locatie en integreert deze volledig in haar werk. Haar fantasieën zijn eindeloos en ze is persoonlijk en in haar werk zeer maatschappelijk geëngageerd.
In het festival zal Anne haar concept Avé verder uit- en bewerken tot een avondvullende voorstelling, die natuurlijk weer op een heel andere spannende locatie gaat plaatsvinden.

Anne Roos Rosa de Carvalho (1983) studeerde in 2016 af aan de T.I.M.E.-opleiding: de master muziektheater aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarvoor studeerde ze filosofie en literatuurstudies met een extra curriculum musicologie. Van 2008-2013 viel ze vooral op als singer-songwriter en werd daarvoor ook genomineerd voor de Grote Prijs van Nederland in 2010.

Jeugdtheater in de Kinderkaravaan
Margo Verhoeven zien we terug op de Kinderkaravaan. Margo kan met kleine alledaagse requisieten hele werelden toveren en haar spel is onbevangen en open. We vinden haar werk beeldend en fantasierijk en willen haar graag als jonge maker een podium bieden.
Ze studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunst Academie. In haar voorstelling IJS toont ze een personage dat vol fantasie een expeditie van haar voorvader ontdekkingsreiziger Fridtjof Nansen probeert over te doen. Stiekem gaat het over de opwarming van de aarde en daardoor veranderende landschappen.

Ook waren we vol lof over de andere Winterkaravaanmakers. Ongetwijfeld zul je ze ooit en ergens terugzien bij Karavaan!

Foto: Kenneth Stamp