BRAS

Uitbundig locatietheater van Muziektheater BOT

Foto: René den Engelsman

Muziektheater

Puur en rauw muziektheater, met een stevige dosis humor en een vette knipoog naar een eeuw geleden


BOT duikt in de muzikale en beeldende taal van een eeuw geleden, het bruisende en oververhitte vacuum tussen twee oorlogen in, toen niemand zich iets aantrok van wat redelijk of betamelijk was. De tijd van vuig cabaret en verwarrende dada, van gestaalde modernisten en het verlangen naar een sterke leider.

De knallende roep om vernieuwing en tegelijk het vastklampen aan het verleden zorgden voor een explosieve tijd waarin we vervreemden van elkaar. Met BRAS bevraagt BOT de huidige jaren ’20 waarin spanning opnieuw in de lucht hangt. Gaat het ook nu genadeloos exploderen, of vinden we elkaar terug?

Over de makers

Muziektheater BOT heeft vanaf zijn debuut in 2009 een markante eigen taal ontwikkeld van ongepolijste beeldenpoëzie, recht-voor-zijn-raap-theater met zelfgemaakt instrumentarium en kleine liedjes met een groot hart. BOT schuurt, raakt en roert zijn publiek.

BOT heeft zijn wortels in het beeldend theater en de kinetische kunst en combineert dat met een weids scala aan muzikale stijlen, gelardeerd met een stevige dosis humor. BOT is te zien op festivals door heel Nederland en Europa met tourvoorstellingen voor een zeer divers publiek. BOT speelt unieke voorstellingsreeksen op locatie, waarbij de plek zowel de muze als het podium is. Daarnaast zijn er incidentele samenwerkingen met verwante groepen en heeft BOT een actieve rol in kunsteducatie.

Eerder zag je BOT op Karavaan Festival met de voorstellingen RAMKOERS en LEK.

BOT bij Opium op Oerol

 

In de pers

"BRAS is een roestig, ongepolijst cabaret dat piept, kraakt en klinkt als BOT."

Theaterkrant

"Een accordeon met twee bespelers is maar één van de vele vondsten waarmee het muziektheaterkwartet BOT ons in het stuk BRAS omverblaast"

Trouw

"Een rauwe wereld bevolkt met mechanische drumstellen, vallende bijlen, metalen maskers en opgetakelde piano’s. "

Trouw

Credits

Muziek, spel en beeld: Job van Gorkum, Doan Hendriks, Tomas Postema, Geert Jonkers | Regie: Ko van Den Bosch | Productie en kostuums: Linde Legat | Geluid: Jan Aike Luchtenberg | Licht: Marco Chardon (hij/hem)

Gerelateerde festivals

Festival Grazende Zwaan 2024

13 t/m 15 sept

Theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie voor jong en oud

Op landgoed en boerderij Kleine Vennep zie je uitbundig locatietheater, een boerderijconcert én een dinnershow in de monumentale schuur. Voor kinderen is er een uitgebreid programma met theater, circus, doe-activiteiten en nog veel meer. Zo komt dit jaar de musical Sjakie en Jopie naar Grazende Zwaan!

Lees verder
grazende zwaan: een oranje zwaan met kuikens in knalroze achtergrond

Gerelateerd nieuws

Scenefoto BRAS met leden van BOT
Geert Snoeijer

KARAVAAN BRENGT LOCATIETHEATER VOOR JONG EN OUD IN NAZOMERS FESTIVAL GRAZENDE ZWAAN

NIEUW VENNEP - Van 13 tot en met 15 september vindt Grazende Zwaan weer plaats op Landgoed Kleine Vennep in Nieuw Vennep. Geniet met het hele gezin van familietheater, circus en diverse activiteiten, of nodig je vrienden uit voor locatietheater, boerderijconcert of een dinershow. De kaartverkoop is vandaag gestart.

Lees verder
Mogelijk gemaakt door

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen