Retropia

Interplanetair emigreren is niet niks

Foto: Anne van der Perk

Tentjestheater

Een nostalgisch afscheidsfeest voor we met zijn allen vertrekken naar Mars! Laten we nog één keer jumpen op Jeckyll & Hyde, daarna vertrekken we!


In Retropia geven Fleur en Mathijs een afscheidsfeestje en bereiden ze het publiek voor op de oversteek naar een nieuwe thuisplaneet. Om een nieuwe start te maken, zullen we alles wat ons bekend is hier moeten achterlaten. Maar waarvan kunnen we geen afscheid nemen?

Combineer met een andere tentjestheatervoorstelling

Op het festivalhart Yes In My BackYard staan diverse tentjes waar verschillende voorstellingen spelen.
Combineer deze voorstelling met de kleinkunstvoorstellng ‘ ‘The Quarter-Life Crisis‘ – deze zijn in het blokkenschema op elkaar afgestemd.

Om de voorstelling te kunnen bezoeken heb je naast je ticket een festivalbandje nodig (5,00), waarmee je toegang krijgt tot het festivalterrein. Zien wij jou op het bruisend festivalhart met tentjestheater, straattheater, terrassessies en live muziek? Klik hier voor het volledige aanbod.

Over de makers

TG Dystopia is een jong collectief bestaande uit theatermakers Fleur Mennega en Mathijs Demper en productieleider Myrthe Ligtenberg. Hun voorstellingen zijn een mix tussen ‘soft’ sciencefiction-theater en interactief zapcabaret. Ze streven naar razendsnelle dialogen, duistere humor en herkenbare pijnpunten.

Zoals onze naam doet vermoeden, maken ze dystopisch theater. Voor hen houdt ‘dystopie’ in dat we in een maatschappij leven waarin we elkaar constant bangmaken voor de toekomst. We zijn het er bijna allemaal over eens dat het de verkeerde kant op gaat met de wereld – of dit nu te maken heeft met klimaat, technologie, oorlog of ongelijkheid.

 

Credits

Concept en spel: Fleur Mennega, Mathijs Demper | Productieleider: Myrthe Ligtenberg | Decor en kostuums: Annika Leeuwenkuijl | Muziek: Bart Jakobs | Fotografie: Anne van der Perk | Photo art direction/styling: Danique de Groot | Met dank aan: Derk Stenvers, Jorn Laponder, Rianne Kolenbrander, Joey Jansen

Gerelateerde festivals

Yes In my backyard 2023

18 t/m 21 mei en 26 t/m 29 mei

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 18 t/m 21 en 26 t/m 29 mei (Hemelvaart en Pinksteren).

Lees verder
Keith Montgomery
Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen