Sehnsucht

Een thriller-opera over het verlangen om gezien te worden

Foto: Hannah Anthonysz

Tentjestheater

"Ik ben niet perse iets dat bekeken worden wil, niet perse iets dat wordt gezien."


In een drang en zoektocht om gezien te worden, verliest een vrouw zichzelf. Want wat is het leven nog waard als je leven niet gezien wordt? En wat doen de dingen die je doet ertoe, als het niemand opvalt? Stan Geurts schreef de muziek voor deze thriller-opera voor stemmen, viool en piano. Met een nieuw libretto van Jibbe Willems.

 

Combineer met een andere tentjestheatervoorstelling

Op het festivalhart Yes In My BackYard staan diverse tentjes waar verschillende voorstellingen spelen.
Combineer deze voorstelling met de kleinkunstvoorstellingen ‘Branding‘ of ‘De Groeten‘ – deze zijn in het blokkenschema op elkaar afgestemd.

Om de voorstelling te kunnen bezoeken heb je naast je ticket een festivalbandje nodig (5,00), waarmee je toegang krijgt tot het festivalterrein. Zien wij jou op het bruisend festivalhart met tentjestheater, straattheater, terrassessies en live muziek? Klik hier voor het volledige aanbod.

Over de makers

‘Sehnsucht’ is een nieuwe thriller-opera gemaakt door Collectief Ludvik, met een libretto door Jibbe Willems. Collectief Ludvik maakt voorstellingen op het grensvlak van muziektheater en opera, met muziek als de motor van het verhaal. Met herkenbare en persoonlijke thema’s maakt Ludvik opera’s voor de 21e eeuw.

Jibbe Willems is een theaterauteur die eerder schreef voor onder andere Toneelgroep Amsterdam/ITA, Theater Oostpool en het Nationaal Theater. Hij beperkt zich niet tot één genre, maar onderzoekt vorm en functie van de taal voor verschillende publieksgroepen. Soms groot, soms klein, soms jong, soms wat ouder, van toneel tot opera, van Internationaal Theater Amsterdam tot De Parade. Vorig seizoen maakte hij samen met Collectief Ludvik de thriller-opera ‘Sonder’.

Let op: deze voorstelling is niet geschikt voor kinderen

In de pers

"Zo wemelt het libretto van magisch realisme, dat na de roes van de verblindende liefde omdraait in alleen maar meer verlangen, letterlijk Sehn-sucht, om gezien te worden, tot de magie ontploft in de ontnuchterende realiteit. "

Theaterkrant

Credits

Concept: Collectief Ludvik | Compositie: Stan Geurts | Tekst: Jibbe Willems | Regie: Stijn Dijkema | Decor en kostuums: Timo Arling | Spel en zang: Anne Wielink, Maartje Goes | Piano: Ella Kamerich | Viool: Maartje Goes | Met dank aan: Gemeente Arnhem, Fonds Podiumkunsten, Lira Fonds, Janivo stichting, Accoris, Stadsschouwburg Haarlem, Naud van Geffen, Daniël Cohen, Barbara van der Vaart, Sjoerd van den Berg, Jasper van Hofwegen

Gerelateerde festivals

Yes In my backyard 2023

18 t/m 21 mei en 26 t/m 29 mei

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 18 t/m 21 en 26 t/m 29 mei (Hemelvaart en Pinksteren).

Lees verder
Keith Montgomery
Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen