WAS VAN DE DAG

Theatrale doe-installatie: ontwerp, knip, naai en maak samen kleurrijke lakens!

Foto Moon Saris

Doen

|

Kinder- en familietheater

De dames couturiers van het Mobiele Naai-atelier richten hun werkplaats in temidden van het festivalgedruis van Grazende Zwaan.


Daar ontwerpen en maken zij – samen met alle bezoekers – lakens met een verhaal. Doe mee! Knip, ontwerp, naai en fiets de witte lakens tot een kleurrijk geheel.

De naaimachines zitten op twee antieke Hollandse fietsen die je al trappend aandrijft. Maak samen met deze wee handige naaisters live de lakens voor aan de waslijn.

Over de makers

Mariken studeerde in 1994 af als milieukundig ingenieur aan de HLS in Groningen. Tijdens deze studie liep zij al stage bij een kleermaker waar zij de technische kant van het naaivak leerde. Daarnaast trainde zij bij het jeugdcircus. Met deze kennis en vaardigheden begon zij in 1995 in haar eigen atelier in Amsterdam als freelance theaterkostuummaker en ontwerper. De zomers bracht zij in het buitenland op straattheaterfestivals door.

Karin studeerde in 1996 af aan De Hoge School der Kunsten te Utrecht in de richting Theatervormgeving. Zij werkte voor verschillende producties als freelance theater-(kostuum)maker. Daarnaast maakte zij steltloop acts, bedacht acts en performances voor het uitgaansleven en volgde Karin verscheidene spelworkshops.

Credits

Van: Het Mobiele Naai-atelier | Door: Karin Arts, Mariken Biegman

Gerelateerde festivals

Grazende zwaan 2021

10 sept t/m 12 sept

Avontuurlijk theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie!

Grazende Zwaan is een avontuurlijk festival in de Haarlemmermeer voor jong en oud, met theater en meer in de polder. Een vrolijk en bijzonder programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Met een boerenconcert, straattheater, familieprogramma, landgoedtheater en meer!

Lees verder
Foto: Bowie Verschuuren

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen