Het Zigeunermeisje, huilend op een steen

Vrolijke, muzikale voorstelling vol oud-Hollandse liedjes en vreemde figuren

Kinder- en familietheater

|

Theater

Er zat een klein zigeunermeisje huilend op een steen, helemaal alleen, al honderden jaren. Ze heeft er genoeg van!


Ze houdt helemaal niet van huilen. Waarom zit ze nou toch ook in zo’n verdrietig liedje. Zat ze maar in een vrolijker liedje! Ze heeft haar wens nog maar net uitgesproken of er verschijnt een personage uit een ander liedje, en daarna nog een, en nog een… tot er ineens een prins voor haar neus staat. Uiteindelijk is ze alles behalve alleen.

Een feest van herkenning voor iedereen tussen 2 en 100 jaar! 

Over de makers
Het Kleine Theater bestaat uit Vimala en Anke, allebei actrice. Na jaren te hebben gewerkt bij diverse theatergezelschappen, en in verschillende televisie producties en films te hebben gespeeld, zijn ze in 2011 een eigen jeugdtheater gezelschap begonnen. Ze maken regelmatig nieuwe voorstellingen die leuk zijn voor kinderen, maar zeker ook voor de ouders. En alles wat daartussen in zit. Het Kleine Theater wil verhalen vertellen op de meest ambachtelijke manier. Zonder te veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Sprookjes waar ze een eigen draai aan geven, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinste en niet saai voor de oudste.

In de pers

""Onze zoon Maurits zingt inmiddels alle liedjes mee van de CD en Liz van 2 jaar was zwaar onder de indruk van haar 1e theatervoorstelling en kan geen genoeg krijgen van het “snoeplied”"

Bezoeker

Credits

Van: Het Kleine Theater | Concept: Vimala Nijenhuis, Anke Engels | Spel: Vimala Nijenhuis, Anke Engels | Eindregie: Vincent Rietveld | Geluidsontwerp: Richard Hakkenes

Gerelateerde festivals

Grazende zwaan 2021

10 sept t/m 12 sept

Avontuurlijk theaterfestival voor een portie ongeremde fantasie!

Grazende Zwaan is een avontuurlijk festival in de Haarlemmermeer voor jong en oud, met theater en meer in de polder. Een vrolijk en bijzonder programma op en om monumentale boerderij en landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Met een boerenconcert, straattheater, familieprogramma, landgoedtheater en meer!

Lees verder
Foto: Bowie Verschuuren

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen