Branding

Kleinkunstvoorstelling die je recht in het hart raakt

Foto: Anneloes van den Adel

Tentjestheater

Een ode aan de poging


In Branding bezingt en vertelt David samen met twee muzikanten over zijn onvermogen om risico’s te nemen en te durven gaan voor zijn dromen. Samen met publiek probeert hij de moed te vinden om zijn verlangens en dromen na te jagen.

Combineer met een andere tentjestheatervoorstelling

Op het festivalhart Yes In My BackYard staan diverse tentjes waar verschillende voorstellingen spelen.
Combineer deze voorstelling met de theatervoorstelling ‘De Groeten‘ of de opera ‘Sehnsucht‘ – deze zijn in het blokkenschema op elkaar afgestemd.

Zien wij jou op het bruisend festivalhart met tentjestheater, straattheater, terrassessies en live muziek? Klik hier voor het volledige aanbod.

Over de makers
De Nederlandse kleinkunstenaar David Heijmans (1996) timmert momenteel flink aan de weg met zijn open en eerlijke kleinkunstvoorstellingen die recht in het hart weten te raken. Zijn muziek varieert van kleine akoestische nummers tot volledige gearrangeerde muziek met band.

David doorliep zijn opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar hij in 2020 zijn diploma behaalde. De jury schreef na zijn afstudeervoorstelling ‘De Tussentijd’ dat ze in zijn gevoeligheid en muzikaliteit en muzikaliteit een grote belofte zagen. Tijdens en na zijn opleiding specialiseerde hij zich in het maken van kleinkunst, en verdiepte zichzelf in de westerse en oosterse filosofie. In 2021 bracht David tevens zijn debuut-EP Bomen uit.

Met zijn voorstelling Branding nam David in 2021 deel aan het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar hij de Persoonlijkheidsprijs toegekend kreeg. De jury schreef in haar rapport: “David toont zich uitstekend in staat om met zijn liedjes ons mee te nemen in zijn ongrijpbare belevingswereld. (…) Het beeldend vertellen gaat David heel gemakkelijk af.”

Credits

Concept, spel en muziek: David Heijmans | Saxofoon: Jos Baggermans | Toetsen: Stuart Kerkhof

Gerelateerde festivals

Yes In my backyard 2023

18 t/m 21 mei en 26 t/m 29 mei

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 18 t/m 21 en 26 t/m 29 mei (Hemelvaart en Pinksteren).

Lees verder
Keith Montgomery
Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Cart