Maiks Open Mic

Hilarische voorstelling

Foto: Sammy Iason

Tentjestheater

Winnaars van de publieksprijs Café Theater Festival Rotterdam


In Maiks Open Mic spelen Kroonenberg en Boellaard twee actrices, die een wijkagent, een taakgestrafte en een rijgdraad aan optredende buurtbewoners spelen, op een soort bonte avond voor de buurt ter bevordering van de sociale cohesie. Want, aldus wijkagent Maik: ‘verbinding verbindt’.

Combineer met een andere tentjestheatervoorstelling

Op het festivalhart Yes In My BackYard staan diverse tentjes waar verschillende voorstellingen spelen.
Combineer deze voorstelling met ‘Ik kan niet slapen‘ of ‘Zoon van de zon‘ – deze zijn in het blokkenschema op elkaar afgestemd.

Om de voorstelling te kunnen bezoeken heb je naast je ticket een festivalbandje nodig (5,00), waarmee je toegang krijgt tot het festivalterrein. Zien wij jou op het bruisend festivalhart met tentjestheater, straattheater, terrassessies en live muziek? Klik hier voor het volledige aanbod.

Over de makers

Julie Boellaard en Patsy Kroonenberg kennen elkaar uit Scheveningen en zijn allebei afgestudeerd aan de acteursopleiding van de HKU. Hendrik de Pecker en Bibi Roos studeren Writing For Performance op de HKU. Dit is de eerste keer dat ze in deze samenstelling een voorstelling hebben gemaakt, en met deze voorstelling wonnen ze de Publieksprijs op het Cafe Theater Festival in Rotterdam.

In de pers

"“Boellaard en Kroonenberg bogen op bakken spelplezier én zijn technisch sterke spelers, die hun personages steeds net een reliëf aan diepgang meegeven: van de zweverige buurtbewoner die een spoken word act vanuit het perspectief van haar vulva brengt of het onverstaanbare buurmeisje dat regelrecht op je zenuwen werkt met haar baardagame, tot de zedendelinquent waarvan je stiekem hoopt dat-ie tóch Natalie Imbruglia’s ‘Torn’ mag gaan zingen. Hoe hard je je er ook tegen verzet, stiekem sluit je ze allemaal een beetje in je hart. Lekker is dat.” "

Theaterkrant

Credits

Concept en spel: Patsy Kroonenberg, Julie Boellaard | Concept en tekst: Hendrik de Pecker, Bibi Roos | Eindregie: Femke Arnouts | Met dank aan: Café Theater Festival, Norma Fonds, Gemeente Utrecht, Muzee Scheveningen, Derk Stenvers, Luc de Groen,, Café Fokus | Fotografie: Sammy Iason

Gerelateerde festivals

Yes In my backyard 2023

18 t/m 21 mei en 26 t/m 29 mei

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 18 t/m 21 en 26 t/m 29 mei (Hemelvaart en Pinksteren).

Lees verder
Keith Montgomery
Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen