Zoon van de Zon

Een oude mythe vertelt als een goed kroegverhaal

Tentjestheater

Een voorstelling met groot vertel- en spelplezier gebaseerd op de mythe van Phaëton uit het boek ‘Mythos’ van Stephen Fry.


We brengen niet alleen onszelf in gevaar door ambitie en egoïsme, ook de rest van de wereld moet eraan geloven. Deze mythe wordt verteld met een grote dosis spel-en vertelplezier. Een mythe als een goed kroegverhaal waar het publiek om kan gniffelen, maar wat ook ontroert.

Zoon van de Zon is een klein spektakeltje met als grootste kracht de taal.

Combineer met een andere tentjestheatervoorstelling

Op het festivalhart Yes In My BackYard staan diverse tentjes waar verschillende voorstellingen spelen.
Combineer deze voorstelling met ‘Maiks Open Mic‘ of ‘Ik kan niet slapen‘ – deze zijn in het blokkenschema op elkaar afgestemd.

Om de voorstelling te kunnen bezoeken heb je naast je ticket een festivalbandje nodig (5,00), waarmee je toegang krijgt tot het festivalterrein. Zien wij jou op het bruisend festivalhart met tentjestheater, straattheater, terrassessies en live muziek? Klik hier voor het volledige aanbod.

Over de makers

Trix van Erkel, Noa van der Vorst en Ivar van der Walle ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Toneelacademie in Maastricht waar ze erachter kwamen dat ze alle drie een liefde en fascinatie delen voor Griekse mythen.In hun gezamenlijke werk streven ze naar het toegankelijk maken van mythen. Mythes zijn herkenbaar, verslavend, humoristisch en vooral geweldige aanstekelijke verhalen.Credits

Regie: Ivar van der Walle | Spel: Trix van Erkel, Noa van der Vorst | Muziek: Mitzi Beesemer | Met dank aan: Toneelacademie Maastricht, Isha Ferdinandus, Gemeente Utrecht, Janivo stichting, Internationaal Theater Amsterdam

Gerelateerde festivals

Yes In my backyard 2023

18 t/m 21 mei en 26 t/m 29 mei

Zomerfestival in het Victoriepark

Yes in my backyard is de nieuwe naam van het festivalhart van Karavaan. Een cocreatie met Podium Victorie! Het is een heerlijk zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Van 18 t/m 21 en 26 t/m 29 mei (Hemelvaart en Pinksteren).

Lees verder
Keith Montgomery
Keith Montgomery

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen