Springtij collectie 1

Drie avontuurlijke voorstellingen: muziektheater, mime en theater

Springtijd campagnebeeld
Mischa Pranger

Theater

Springtij is een gloednieuw festival met avontuurlijk theater. Op het eerste Springtij festival tonen de makers die tot dan toe in het Makershuis van Karavaan gewerkt hebben hun werk: dit varieert van volledige voorstellingen tot work-in-progress en onderzoekspresentaties. Op één avond zie je alle drie de onderstaande programma-onderdelen. Je gaat met ons op expeditie. Kom ontdekken!


Eddie the Eagle - Reinout Bongers

‘Eddie the Eagle’ – De slechtste skischansspringer ooit – een ode aan de vallende mens

Eddie the Eagle was een Britse Stukadoor die besloot om als eerste Brit ooit mee te doen aan de Olympische spelen op het onderdeel schansspringen. Hij was ongelooflijk slecht maar kwalificeerde zich toch en sprong daar naar een Brits record.
Geïnspireerd door dit waargebeurde verhaal onderzoekt Reinout de grenzen tussen falen en succesvol zijn, winnen en verliezen. Hij wil daarmee een verfrissende blik bieden op onze competitieve samenleving. Eddie the Eagle is een mascotte, een antiheld en een moderne Icarus, niet bang om te vliegen maar ook niet bang om neer te storten. Letterlijk, want bij schansspringen kan je goed je nek breken.

Eddie the Eagle wordt gespeeld in en in samenwerking met het indoor skatepark STRAAT!

Reinout Bongers studeerde in 2021 af als regisseur aan de Regie-opleiding in Maastricht.

GAIA - Maggie Symonds

Foto: Rubin van Gent

‘GAIA’ – een apocalyptische muziektheatervoorstelling over de vlucht van de mens

In GAIA, een solo-voorstelling als vervolg op haar eindexamen RAISINS, neemt muziektheater maker en performer Maggie Symonds ons mee naar Kiribati. Kiribati (uitgesproken als Kiribas) is het eerste eiland dat door de stijgende zeespiegel volledig zal verdwijnen in de oceaan. In 2100 zal het eiland opgeslokt zijn en lang daarvoor al niet meer bewoonbaar. 

Op muzikale wijze, samen met haar gitaar en stem, volgen we een moeder die met haar gezin moet vluchten van het eiland. Hoe laat je je geliefde woonplaats achter terwijl de rest van de wereld lekker blijft doordraaien?

Maggie Symonds studeerde in 2021 af aan de opleiding ArtEZ Muziektheater in Arnhem.

DeRonde/Deroo - work in progress

‘TRANSIT, fasten your seatbelt there’s no estimated time of arrival’

Tom De Ronde en Nick Deroo tonen een eerste onderzoek van hun nieuwe voorstelling TRANSIT – fasten your seatbelt, there’s no estimated time of arrival.

TRANSIT is een surreële fysieke voorstelling over het ‘ertussen in’ vast zitten. In realiteit zijn we vaker onderweg dan dat we ergens arriveren: het gaat om de reis, niet om de bestemming. Je bent gewaarschuwd voor de turbulentie.

DeRonde/Deroo waren met hun eerste voorstelling After the Echo te zien op Karavaan Festival 2022 en ze wonnen met deze voorstelling ook de Amsterdam Best of Fringe Award. Beiden studeerden in 2020 af aan de Mime-opleiding in Amsterdam. 

Eerst iets eten?

Je kunt in Theater de Drukkerij van te voren een daghap eten! We koken voor spelers en publiek.
Koop hiervoor een ticket.

Check ook de rest van het programma van festival Springtij

Voor festival Springtij zijn in totaal 4 collecties samengesteld van telkens 3 programma-onderdelen van jonge theatermakers. Daarnaast is er een Makersdag speciaal voor jonge theatermakers voor kennisuitwisseling en netwerkvergroting.

vr-avond 24 februari: kleinkunst, muziektheater en theater

za-middag 25 februari: kleinkunst en twee verschillende muziektheatervoorstellingen

za-avond 25 februari: 3 verschillende theatervoostellingen

Gerelateerde festivals

Springtij

23 t/m 25 febr

festival van en voor theatermakers van de toekomst

Springtij is een gloednieuw festival van en voor jonge theatermakers. Op het eerste Springtij festival tonen theatermakers die in het eerste half jaar in het nieuwe productiehuis van Karavaan (Makershuis Alkmaar) gewerkt hebben hun werk: dit varieert van volledige voorstellingen tot work-in-progress en onderzoekspresentaties.

Lees verder
Springtijd campagnebeeld
Mischa Pranger

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen