Springtij collectie 3

Een klimaatmusical, kleinkunst en een voorstelling op locatie

Foto: Tess Janssen

Theater

Deze collectie voorstellingen zijn onderdeel van festival Springtij: een gloednieuw avontuurlijk festival in en om Theater de Drukkerij. Je ziet drie verschillende voorstellingen op één avond. Laat je verrassen!


Wie de f*ck heeft dit gedaan?! - een tragikomische klimaatmusical

Aan de hand van karikaturale personages, satirische scenes en indringende muziek nemen De Amazones de groeiende polarisatie in de samenleving onder de loep.

Het is het jaar 2026. De klimaatproblemen lopen steeds verder uit de hand en de gevolgen zijn inmiddels onhoudbaar. Ecosystemen storten in, rampspoed staat voor de deur, de wereld ligt in puin en Nederland staat grotendeels onder water. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? En wie de f*ck heeft dit gedaan?
De idealistische wereldverbeteraar Hasse denkt de aardkloot nog te kunnen redden en start een zoektocht naar de schuldige om diegene op te roepen tot radicale verandering. 

Ayla van Summeren, Judith Boesen, Pepijn van den Berg en Willemijn Böcker vormen samen De Amazones.  Ze kennen elkaar van de opleiding muziektheater aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Deze voorstelling werd ontwikkeld bij Makershuis Alkmaar, de werkplaats van Karavaan. Hun volgende voorstelling maken ze bij Werkplaats Walhalla. Werkplaats Walhalla is net als Makershuis Alkmaar een productiehuis voor professionele talentontwikkeling voor jonge (nieuwe) en meer gevestigde vernieuwende makers, die met hun ambacht, creativiteit, energie en passie het theaterveld versterken en zichzelf verder ontwikkelen.

Held in Blauw - kleinkunstvoorstelling over als je vader een militair is

Helden. We kennen ze allemaal. Maar hoe word je een held? Kies je daar zelf voor of zetten anderen je op die sokkel? In deze kleinkunstsolo onderzoekt Frédérique Arnold de fascinatie voor de grootste held in haar leven: haar vader. Een ex-militair en uitgezonden als blauwhelm naar Bosnië in de jaren 90. Held in Blauw is een zoektocht naar het verheerlijken van een heldendaad, maar bovenal de effecten daarvan op jezelf. Een oproep om niet langer te zwijgen, maar een vraag te stellen. Met liedjes, verhalen en anekdotes wordt je onderdeel van dit persoonlijke verhaal gekoppeld aan een grote verzwegen geschiedenis.

Frederique Arnold studeerde Theaterwetenschap in Amsterdam en volgde later de master Cabaret aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en het Kemna jaartraject De Jaargang.

GAIA - een apocalyptische muziektheatervoorstelling

In GAIA, een solo-voorstelling als vervolg op haar eindexamen RAISINS, neemt muziektheater maker en performer Maggie Symonds ons mee naar Kiribati. Kiribati (uitgesproken als Kiribas) is het eerste eiland dat door de stijgende zeespiegel volledig zal verdwijnen in de oceaan. In 2100 zal het eiland opgeslokt zijn en lang daarvoor al niet meer bewoonbaar. Geinspireerd op dit gegeven maakt Maggie met haar gitaar en stem een voorstelling. Hoe laat je je geliefde woonplaats achter terwijl de rest van de wereld lekker blijft doordraaien?

Maggie Symonds studeerde in 2021 af aan de opleiding ArtEZ Muziektheater in Arnhem.

Na afloop iets eten?

Je kunt in Theater de Drukkerij na afloop van de voorstellingen een daghap eten! We koken voor spelers en publiek.
Koop hiervoor een ticket.

Check ook de rest van het programma van festival Springtij

Voor festival Springtij zijn in totaal 4 collecties samengesteld van telkens 3 programma-onderdelen van jonge theatermakers. Daarnaast is er een Makersdag speciaal voor jonge theatermakers voor kennisuitwisseling en netwerkvergroting.

donderdagavond 23 februari: collectie 1: muziektheater, mime en theater

vrijdagavond 24 februari: collectie 2: kleinkunst, muziektheater en theater

zaterdagavond 25 februari: collectie 4: drie verschillende theatervoorstellingen

Gerelateerde festivals

Springtij

23 t/m 25 febr

festival van en voor theatermakers van de toekomst

Springtij is een gloednieuw festival van en voor jonge theatermakers. Op het eerste Springtij festival tonen theatermakers die in het eerste half jaar in het nieuwe productiehuis van Karavaan (Makershuis Alkmaar) gewerkt hebben hun werk: dit varieert van volledige voorstellingen tot work-in-progress en onderzoekspresentaties.

Lees verder
Springtijd campagnebeeld
Mischa Pranger

Volg ons op social media!

tickets

Cart