Springtij Collectie 2

Drie avontuurlijke voorstellingen: kleinkunst, muziektheater en theater

Theater

Op vrijdagavond maak je kennis met de nieuwe generatie theatermakers. Je krijgt 3 heel verschillende voorstellingen te zien en je gaat met ons op expeditie. Je ziet werk van Maggie Symonds, Reinout Bongers en Frederique Arnold. Je ontmoet de makers daarna aan de bar.


Held in Blauw - Frederique Arnold

Held in blauw – Kleinkunstvoorstelling over de effecten van een uitzending op het thuisfront.

Helden. We kennen ze allemaal. Maar hoe word je een held? Kies je daar zelf voor of zetten anderen je op die sokkel? In deze kleinkunstsolo onderzoekt Frédérique de fascinatie voor de grootste held in haar leven: haar vader. Een ex-militair en uitgezonden als blauwhelm naar Bosnië in de jaren 90. Held in Blauw is een zoektocht naar het verheerlijken van een heldendaad, maar bovenal de effecten daarvan op jezelf. Een oproep om niet langer te zwijgen, maar een vraag te stellen. Met liedjes, verhalen en anekdotes wordt het publiek onderdeel van dit persoonlijke verhaal gekoppeld aan een grote verzwegen geschiedenis.

Frederique Arnold studeerde Theaterwetenschap in Amsterdam en volgde later de master Cabaret aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en het Kemna jaartraject De Jaargang.

GAIA - Maggie Symonds

Foto: Rubin van Gent

‘GAIA’ – een apocalyptische muziektheatervoorstelling

In GAIA, een solo-voorstelling als vervolg op haar eindexamen RAISINS, neemt muziektheater maker en performer Maggie Symonds ons mee naar Kiribati. Kiribati (uitgesproken als Kiribas) is het eerste eiland dat door de stijgende zeespiegel volledig zal verdwijnen in de oceaan. In 2100 zal het eiland opgeslokt zijn en lang daarvoor al niet meer bewoonbaar. 

Geinspireerd op dit gegeven maakt Maggie met haar gitaar en stem een voorstelling. Hoe laat je je geliefde woonplaats achter terwijl de rest van de wereld lekker blijft doordraaien?

Maggie Symonds studeerde in 2021 af aan de opleiding ArtEZ Muziektheater in Arnhem.

Eddie the Eagle - Reinout Bongers

‘Eddie the Eagle’ – De slechtste skischansspringer ooit – een ode aan de vallende mens

Eddie the Eagle was een Britse Stukadoor die besloot om als eerste Brit ooit mee te doen aan de Olympische spelen op het onderdeel schansspringen. Hij was ongelooflijk slecht maar kwalificeerde zich toch en sprong daar naar een Brits record.
Geïnspireerd door dit waargebeurde verhaal onderzoekt Reinout de grenzen tussen falen en succesvol zijn, winnen en verliezen. Hij wil daarmee een verfrissende blik bieden op onze competitieve samenleving. Eddie the Eagle is een mascotte, een antiheld en een moderne Icarus, niet bang om te vliegen maar ook niet bang om neer te storten. Letterlijk, want bij schansspringen kan je goed je nek breken.

Eddie the Eagle wordt gespeeld in en in samenwerking met het indoor skatepark STRAAT!

Reinout Bongers studeerde in 2021 af als regisseur aan de Regie-opleiding in Maastricht.

 

Check ook de rest van het programma van festival Springtij

Voor festival Springtij zijn in totaal 4 collecties samengesteld van telkens 3 programma-onderdelen van jonge theatermakers. Daarnaast is er een Makersdag speciaal voor jonge theatermakers voor kennisuitwisseling en netwerkvergroting.

donderdagavond 23 februari: collectie 1: muziektheater, mime en theater

za-middag 25 februari: collectie 3: kleinkunst en twee verschillende muziektheatervoorstellingen

za-avond 25 februari: collectie 4: drie verschillende theatervoostellingen

Gerelateerde festivals

Springtij

23 t/m 25 febr

festival van en voor theatermakers van de toekomst

Springtij is een gloednieuw festival van en voor jonge theatermakers. Op het eerste Springtij festival tonen theatermakers die in het eerste half jaar in het nieuwe productiehuis van Karavaan (Makershuis Alkmaar) gewerkt hebben hun werk: dit varieert van volledige voorstellingen tot work-in-progress en onderzoekspresentaties.

Lees verder
Springtijd campagnebeeld
Mischa Pranger

Volg ons op social media!

tickets

Cart