Springtij collectie 4

Drie verschillende voorstellingen in en om De Drukkerij

Theater

Springtij is een gloednieuw avontuurlijk festival met voorstellingen van jonge theatermakers in en om Theater de Drukkerij. Je ziet alle drie de programma-onderdelen op één avond. Laat je verrassen!


Marieke Ornelis

‘Brad Pitt – A Posterboy for Manhood’

Brad Pitt heet de bezoekers van zijn vernissage welkom, nu hij na jaren van oppervlakkige hollywoodromcoms, blockbusters en commercials zijn debuut maakt als beeldend kunstenaar in een echt museum. Zijn welkomstwoord mondt uit in een monoloog, gericht aan alle mensen die al jaren in hem geloven en zonder wie hij nooit zo ver was gekomen. Maar wat is datgene waar zo stellig in geloofd wordt? Is het voorzichtig geconserveerde beeld van hem net zo massief als de sculpturen om hem heen, of juist een stuk brozer dan het lijkt?

Marieke Ornelis studeert dit jaar af aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en productiehuis VIA ZUID vaardigt haar af voor festival Springtij. VIA ZUID is een talentontwikkelingsorganisatie voor de professionele podiumkunsten in Limburg. Spel: Jurriaan Bruinier.

Eddie the Eagle - Reinout Bongers

‘Eddie the Eagle’ – De slechtste skischansspringer ooit – een ode aan de falende mens

Eddie the Eagle was een Britse Stukadoor die besloot om als eerste Brit ooit mee te doen aan de Olympische spelen op het onderdeel schansspringen. Hij was ongelooflijk slecht maar kwalificeerde zich toch en sprong daar naar een Brits record.
Geïnspireerd door dit waargebeurde verhaal onderzoekt Reinout de grenzen tussen falen en succesvol zijn, winnen en verliezen. Hij wil daarmee een verfrissende blik bieden op onze competitieve samenleving. Eddie the Eagle is een mascotte, een antiheld en een moderne Icarus, niet bang om te vliegen maar ook niet bang om neer te storten. Letterlijk, want bij schansspringen kan je goed je nek breken.

Eddie the Eagle wordt gespeeld in en in samenwerking met het indoor skatepark STRAAT!

Reinout Bongers studeerde in 2021 af als regisseur aan de Regie-opleiding in Maastricht.

Nog een verrassing

De derde voorstelling is nog even een verrassing. Binnenkort meer hierover.

Eerst iets eten?

Je kunt in Theater de Drukkerij van te voren een daghap eten! We koken voor spelers en publiek.
Koop hiervoor een ticket.

Check ook de rest van het programma van festival Springtij

Voor festival Springtij zijn in totaal 4 collecties samengesteld van telkens 3 programma-onderdelen van jonge theatermakers. Daarnaast is er een Makersdag speciaal voor jonge theatermakers voor kennisuitwisseling en netwerkvergroting.

do-avond 23 februari: collectie 1: muziektheater, mime en theater

vr-avond 24 februari: collectie 2: kleinkunst, muziektheater en theater

za-middag 25 februari: collectie 3: kleinkunst en twee verschillende muziektheatervoorstellingen

Gerelateerde festivals

Springtij

23 t/m 25 febr

festival van en voor theatermakers van de toekomst

Springtij is een gloednieuw festival van en voor jonge theatermakers. Op het eerste Springtij festival tonen theatermakers die in het eerste half jaar in het nieuwe productiehuis van Karavaan (Makershuis Alkmaar) gewerkt hebben hun werk: dit varieert van volledige voorstellingen tot work-in-progress en onderzoekspresentaties.

Lees verder
Mischa Pranger

Volg ons op social media!

Neem iemand mee!