Springtij collectie 4

Een voorstelling op de skatebaan, in de zaal en een theaterconcert vol glitter en goud

Foto: Sasha Kurensky

Theater

Springtij is een gloednieuw avontuurlijk festival met voorstellingen van jonge theatermakers in en om Theater de Drukkerij. Je ziet alle drie de programma-onderdelen op één avond. Laat je verrassen!


'Brad Pitt - A Posterboy for Manhood' - Marieke Ornelis

Humoristische monoloog over een man wiens zelfbeeld langzaam verbrokkelt

Brad Pitt heet de bezoekers van zijn vernissage welkom, nu hij na jaren van oppervlakkige hollywoodromcoms, blockbusters en commercials zijn debuut maakt als beeldend kunstenaar in een echt museum. Met de expositieruimte van een museum als decor worden de grenzen afgetast van wat privilege betekent. Brad Pitt heeft misschien geld en roem, maar valt uit de toon in de omgeving waar cultureel kapitaal de hoogste waarde is.

Marieke Ornelis studeert dit jaar af aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en productiehuis VIA ZUID vaardigt haar af voor festival Springtij. VIA ZUID is een talentontwikkelingsorganisatie voor de professionele podiumkunsten in Limburg. Spel: Jurriaan Bruinier.

Eddie the Eagle - Reinout Bongers

Theater over de slechtste skischansspringer ooit – een ode aan de falende mens

Eddie the Eagle was een Britse Stukadoor die besloot om als eerste Brit ooit mee te doen aan de Olympische spelen op het onderdeel schansspringen. Hij was ongelooflijk slecht maar kwalificeerde zich toch en sprong daar naar een Brits record.
Geïnspireerd door dit waargebeurde verhaal onderzoekt Reinout de grenzen tussen falen en succesvol zijn, winnen en verliezen. Hij wil daarmee een verfrissende blik bieden op onze competitieve samenleving. Eddie the Eagle is een mascotte, een antiheld en een moderne Icarus, niet bang om te vliegen maar ook niet bang om neer te storten. Letterlijk, want bij schansspringen kan je goed je nek breken.

Eddie the Eagle wordt gespeeld in en in samenwerking met het indoor skatepark STRAAT!

Reinout Bongers studeerde in 2021 af als regisseur aan de Regie-opleiding in Maastricht.

Papillon Tour - Matthijs Rijsdijk

Theatraal concert met goud en glitter

De Zonnekoning neemt je mee langs verhalende popsongs over identiteit, queerness en levensvreugde. The Papillon Tour is een partydrug waarvan je nog niet wist dat je hem zo nodig had.

Treed binnen in de wereld van popicoon Roi Soleil, het in goud gehulde alterego van zanger, acteur en theatermaker Matthijs Rijsdijk, geïnspireerd op Louis XIV (bekend als de Zonnekoning).

Roi Soleil maakt popmuziek en mixt hierbij de Franse en de Engelse taal. Muzikaal laat hij zich inspireren door onder meer Stromae, Lady Gaga, Yelle en het Eurovisie Songfestival. ‘The Papillon Tour’ is dan ook een muzikaal hoogtepunt waarbij de beats je om de oren vliegen en de vocalen je bespelen. Van groots, dramatisch en glitter naar klein, integer en kwetsbaar.

Matthijs studeerde af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en behaalde zijn Bachelor Taal- en Letterkunde (Frans-Spaans) aan de Vrije Universiteit Brussel. Matthijs was één van de makers van Winterkaravaan 2020, het talentontwikkelingsproject van Karavaan.

Eerst iets eten?

Je kunt in Theater de Drukkerij van te voren een daghap eten! We koken voor spelers en publiek.
Koop hiervoor een ticket.

Check ook de rest van het programma van festival Springtij

Voor festival Springtij zijn in totaal 4 collecties samengesteld van telkens 3 programma-onderdelen van jonge theatermakers. Daarnaast is er een Makersdag speciaal voor jonge theatermakers voor kennisuitwisseling en netwerkvergroting.

do-avond 23 februari: collectie 1: muziektheater, mime en theater

vr-avond 24 februari: collectie 2: kleinkunst, muziektheater en theater

za-middag 25 februari: collectie 3: kleinkunst en twee verschillende muziektheatervoorstellingen

Gerelateerde festivals

Springtij

23 t/m 25 febr

festival van en voor theatermakers van de toekomst

Springtij is een gloednieuw festival van en voor jonge theatermakers. Op het eerste Springtij festival tonen theatermakers die in het eerste half jaar in het nieuwe productiehuis van Karavaan (Makershuis Alkmaar) gewerkt hebben hun werk: dit varieert van volledige voorstellingen tot work-in-progress en onderzoekspresentaties.

Lees verder
Springtijd campagnebeeld
Mischa Pranger

Volg ons op social media!

tickets

Winkelwagen